Google-appok nélkül is brutál jól fogy a Huawei Mate 30 széria

0

A Huawei elárulta, mennyi Mate 30 szériás mobil fogyott eddig a megjelenés óta, és bizony van okuk az ünneplésre, ugyanis az amerikai tiltás ellenére is rekordot döntöttek a készülékek.

Az új MatePad Pro táblagép bemutatóján dicsekedett el a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője, Richard Yu a Mate 30 és a Mate 30 Pro sikerével. A készülékekből a megjelenésük óta eltelt 60 napban nem kevesebb, mint 7 millió darab fogyott, ami nem mellesleg 75%-os növekedés a Mate 20 széria tavaly ilyenkori eredményéhez képest.

Az új csúcsmobilok annak ellenére fogynak ilyen jól, hogy nem kerülhettek rájuk a Google szolgáltatásai, és emiatt meg sem jelentek Európában. Pontosabban nemrég a Mate 30 Pro felbukkant Spanyolországban, de egyelőre kizárólag itt kapható a kontinensen hivatalosan, és itt is csak erősen korlátozott számban. A 7 millió eladott darab nagy része természetesen Kínában talált gazdára, ahol egyébként sem használja szinte senki a Google alkalmazásait. Az USA szankciói ráadásul segítették is az itteni eladásokat, sokan ugyanis hazafiasságból váltottak Huawei-re, hogy kiálljanak a legnagyobb kínai mobilgyártó mellett ezekben a “nehéz” időkben (azért az idézőjel, mert így is szárnyal a vállalat).

Via HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid