A Google közzétette, hogy melyik Nexus mobil meddig frissül

0

A keresőóriás referenciamobiljai mindig elsőként kapják meg a legújabb Androidot, többek között ezért is érdemes beruházni egyre, hiszen ezeket a készülékeket nem hagyják magukra frissítés terén. Azért valamikor mégiscsak eljön az idő, amikor már egy Nexus modellre sem jut el a zöld robotos rendszer legújabbika, szerencsére a Google még időben tudatja mindenkivel, hogy melyik telefon meddig kaphatja meg az aktuális szoftvereket. 

Általában egy Nexus eszköz támogatottsága olyan két év körül van, ezen idő alatt a Mountain View-i óriás zokszó nélkül prezentálja is a frissítéseket, amelyek jóval hamarabb megérkeznek más gyártók készülékeihez képest. Akár teljes, akár kisebb frissítésről van szó, az alábbi táblázatból kiderül, melyik telefonra meddig lehet számítani ezek érkezésére.

google nexus frissítés leállítás

Jól látható, hogy a Nexus 5X-re 2017 szeptembere után már nem garantált a frissítés megérkezése, de ugyanez a helyet a Nexus 6P-vel is. A HTC által gyártott Nexus 9 update-je már idén októbertől bizonytalanná válik, míg mondjuk a 2013-ban megjelent Nexus 7 tablet esetében ez már tavaly júliustól kezdve sem volt garantált. Érdekes módon a Motorola-féle Nexus 6 nincs a listán.

A havonta érkező biztonsági csomagok a Google szerint még 18 hónappal a készülék legutolsó Google Store-os eladása után is járni fognak, nagyobb szoftverfrissítésekre pedig a megjelenést követő két évben lehet számítani.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid