Bréking! Forradalmi újítás jelent meg a Play Áruházban

5

Végre megérkezett az utóbbi évek legkirályabb fejlesztése a Play Áruházba, amely révén telepítés nélkül is ki lehet próbálni egyes alkalmazásokat.

Az Instant Apps nevű fejlesztésről már többször beszámoltunk, ennek a lényege, hogy telepítés nélkül is futtathatók alkalmazások Androidon. Az újítás már májustól elérhető, de csak olyan formában, hogy ha kapunk egy linket, amit egy adott alkalmazással célszerű megnyitni, de az nincs telepítve, akkor is gyorsan elérjük az adott tartalmat az app Instant verziójában. (Erről itt írtunk bővebben.)

Most viszont a Google bejelentette, hogy már közvetlenül a Play Áruházból is ki tudjuk próbálni az Instant alkalmazásokat. Ha megnyitod egy ilyen app adatlapját, akkor a “Telepítés” opció mellett egy “Kipróbálás” lehetőség is megjelenik, amelyre kattintva azonnal indítható az alkalmazás. Így nem csak a telepítést spóroljuk meg, de kevesebb adat is töltődik le.

A legnagyobb gond, hogy egyelőre nagyon kevés alkalmazás támogatja ezt a megoldást. Ha ki akarod próbálni, akkor ajánljuk a Buzzfeed appját vagy a NYTimes – Crossword nevű játékot. A támogatott appok teljes listáját itt találod.

Most még tehát nem túlzottan elterjedt a technológia, de a Google már minden fejlesztő számára elérhetővé tette az új megoldást, azaz hamarosan sokkal több alkalmazást és játékot lehet majd telepítés nélkül kipróbálni.

via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid