A Google szerint jobban fog terjedni az Android Pie, mint tavaly az Oreo

0

A Google arról ír friss blogposztjában, hogy a Project Treble nevű újítának köszönhetően gyorsabban tudják frissíteni a gyártók a mobiljaikat, és ennek még idén meg fog látszódni az eredménye.

A Project Treble lényege, hogy különválasztják a chipgyártók (pl. Qualcomm) által írt alacsony szintű kódot az Android saját programkódjától. Így a mobilgyártóknak könnyebb elkészíteni az aktuális frissítéseket, hiszen csak magával az Android rendszerrel kapcsolatos változásokat kell átvenniük. Az újítás eredetileg a Oreóban jelent meg, de akkor még kevés vállalat használta ki ezt a lehetőséget. A helyzet azóta sokat javult, ráadásul most már minden új mobilnak kötelezően támogatnia kell ezt a megoldást, amelyik Android 9.0-val érkezik már gyárilag.

A Google úgy látja, hogy az erőfeszítéseknek meg lesz az eredménye, arra számítanak, hogy több mobil fog Android 9.0-ra frissülni idén, mint amennyi tavaly frissült 8-as verzióra. Egyébként tavaly év végéig a mobiloknak durván 0,7%-as kapta meg az Oreót, ami nem túl sok, de még így is kérdéses, hogy sikerül-e idén megugrani ezt a szintet, hiszen egyelőre még 0,1% alatt van a Pite részesedése.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid