A hajlítható kijelző önmagában már nem elég – az LG emelné a tétet!

0

A hajlítható kijelzős okostelefonok jelentik ebben a pillanatban a mobilos világ csúcsát, már ami az innovációt és a felhasznált technológia fejlettségét illeti. Bár ez a formatervi megoldás abszolút újnak mondható, az LG tovább emelhet a téten egy jövőbeni telefonnal, aminek nem csupán hajlítható, de átlátszó kijelzője is lehet.

Egy korábban levédetett szabadalom alapján az LG egy futurisztikus okostelefonon dolgozhat. Az ötlet lényege, hogy a felhasználók kezébe olyan megjelenítőt adjanak, ami nem csak hajlítható, hanem egy jó részén átlátszó is. Az átlátszóság mértéke attól függ majd, hogy milyen szögből nézzük a kijelzőt, és természetesen maradna egy rész, ami nem átlátszó, ide kerülne az aksi és az egyéb fontosabb hardverelemek.

Az LG egyébként már hivatalosan is elárulta, hogy javában dolgoznak egy hajlítható mobilon, amit akár piacra is dobhatnának rövid időn belül, de egyelőre kivárnak, mert nem szeretnének bukni a dolgon. Csak akkor mutatnak be egy ilyen futurisztikus készüléket, ha arra elegendő érdeklődés lesz a potenciális vásárlók részéről. Ellenben attól, hogy a vállalat jelen pillanatban visszahúzódó állásponton van, az cseppet nem jelenti, hogy ne lenne meg minden eszközük egy hajlítható okostelefon létrehozásához, vagy ahhoz az ötlethez, ami ezekben a szabadalmi dokumentumokban szerepel. Az LG korábban már mutatott be flexibilis OLED kijelzőt, sőt, olyat is, ami átlátszó, ergo szinte mindenük megvan a koncepció megvalósításához.

Az LG feltekerhető kijelzője

Vélhetően a szabadalom levédetése óta a zsanér kérdésével is foglalkoztak eleget, hiszen az egy fontos alkatrésze az efféle masináknak a képernyőn kívül. Strapabírónak és jól használhatónak kell lennie, máskülönben a készülék nem sokat ér.

Nektek mennyire tetszik az itt látható ötlet?

Forrás: LetsGoDigital

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid