Újra lehet majd csevegni a normál Facebook alkalmazásban

0

Hatalmas felháborodást keltett, amikor 2014-ben kivették az üzenetküldési lehetőséget a Facebook alkalmazásból, most azonban úgy látszik, hogy a közösségi oldal belátta a hibáját, és gyakorlatilag visszacsinálják az egészet.

A különálló Messenger app 2011-ben jelent meg, ám egészen 2014-ig a normál Facebook alkalmazásban is lehetett csevegni. Ekkor azonban úgy látták a közösségi oldalnál, hogy még nem használják elegen a Messengert, ezért kivették a chat funkciót a Facebook appból, rákényszerítve ezzel a felhasználókat a különálló csevegő letöltésére.

Most azonban az egyik ismert kiszivárogtató, aki korábban már több facebookos újításról is lerántotta a leplet, megkaparintotta a Facebook app egy még fejlesztés alatt álló új verzióját. Meglepő módon visszakerült a csevegési lehetőség, ám természetesen csak egyszerű, lebutított formában, a legtöbb funkció a Messenger kiváltsága marad.

Egyéb infó sajnos nem derült ki, és hivatalos bejelentés sem történt, így nem tudni, hogy mikortól élesítik a Facebook új verzióját.

Egyébként Mark Zuckerberg még januárban jelentett be egy nagyobb fejlesztést, amelynek keretein belül teljesen átalakítják az üzenetküldést. Összevonják a különböző platformok (Messenger, Whatsapp, Instagram) csevegés funkcióját, így a felhasználók mindegyikben ugyanazokat a beszélgetéseket fogják látni. Lehetséges, hogy ezzel együtt kerül majd vissza a chat funkció a Facebook appba is.

Forrás: Jane Manchun Wong (Twitter)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid