A Samsung reagált arra, hogy a Huawei már jövőre lehagyná őket

0

Nem titok, hogy a Huawei rövid időn belül le szeretné taszítani az okostelefon-piac trónjáról a Samsungot, és egy friss interjúban reagált is erre a dél-koreai vállalat mobilrészlegének vezetője.

A Huawei többször is világosan kijelentette, hogy már a jövő év végére ők szeretnének lenni a legnagyobb mobilgyártó, ám ehhez a jelenlegi piacvezetőnek, a Samsungnak is van néhány szava. A mobilrészleg vezére, DJ Koh nemrég magabiztosan az nyilatkozta, hogy

“a Samsung az okostelefonos piac vezetője marad a következő 10 évben”.

A Samsung tehát nem gondolja, hogy a Huawei vagy bárki más beelőzheti őket az elkövetkezendő évtizedben. A tendencia kicsit más mutat, hiszen a dél-koreai gyártó az utóbbi 1-2 évben megtorpant, míg a kínai vállalatok gőzerővel törnek előre. Viszont még most is jókora előnye van a Samsungnak, amit nem fog egykönnyen feladni.

Az okostelefon-piac 2018-ban

A Samsung talán kicsit lassan reagált a piac változásaira az utóbbi időben, viszont mostanában komoly stratégiaváltás történt a vállalatnál. Megjelent a kiváló ár/érték arányú Galaxy M sorozat, megszűnt a J széria, és teljesen megújultak a Galaxy A mobilok, amik érdekesebbnél érdekesebb fejlesztéseket kaptak. A legutóbbi példa erre a Galaxy A80, amelynek nem csak kicsúsztatható, de még forgatható is a kamerája, és szinte az egész előlapját a kijelző teszi ki, ami nem mellesleg hangszóró is egyben.

Mit gondolsz, van esélye lehagyni a Huaweinek a Samsungot?

Via PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid