Hamarosan megindul a hajlítható okosóra/mobil hibrid Nubia Alpha forgalmazása

0

A Nubia Alpha egy vitathatatlanul különleges készülék lett, ami egyszerre hordozza magában egy okostelefon, illetve egy okosóra számos előnyét, mindezt kombinálva egy flexibilis kijelzővel. Egy okosóra szokásos funkciója mellett telefonhívások lebonyolítására, fotók készítésére, és szinte mindenre használható, amire egy mobil. Szerencsére a masina nem csupán egy koncepció, hiszen hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül, igaz, egyelőre csak a hazájában. 

A forgalmazás kezdetének hivatalos dátuma április 8., ezen a napon a legnagyobb kínai online áruházak kínálatában már ott lesz a Nubia Alpha. A nem mindennapi szerkezet egyik legfőbb vonzereje a 4 colos OLED megjelenítő, ami ráadásul hajlítható is, ekkora képernyőt nem igazán kínál egyetlen okosóra sem.

A további jellemzők is egészen klasszul festenek, legalábbis papíron: Qualcomm Snapdragon Wear 2100 lapkakészlet, 1 GB RAM, 8 GB belső tárhely, 500 mAh kapacitású akkumulátor. A készülék egyetlen kamerája a kijelző jobb oldalán található, felbontása 5 megapixel, rekeszértéke f/2.2.

A Nubia Alpha egy erőteljesen átszabott Android felületet futtat, ami a bemutató idején a tech újságírók szerint még nem volt teljesen befejezett, vélhetően azóta ezt is megoldották a vállalat munkatársai.

A Nubia Alpha 450 eurós áron lesz kapható, ezért az összegért cserébe egy WiFi-only változat jár feketében. Az e-SIM kiszerelés 650 eurónak megfelelő helyi pénzért lesz rendelhető Kínában. Európai megjelenésről egyelőre sajnos nincs hír.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid