Hasznos funkció érkezik a Facebook alkalmazásba

0

A Facebook bejelentette az új Quiet Mode funkciót, ami egy hatékony megoldás arra, ha szeretnénk egy kicsit fellélegezni a közösségi oldal által küldött értesítésáradatból.

A Quiet Mode gyakorlatilag azt csinálja, hogy bizonyos időre leállítja a Facebook által küldött értesítések nagy részét. Elvileg csak azok jelennek meg, amelyeket a közösségi oldalnak kötelezően ki kell küldenie, például ha változtak a felhasználási feltételek vagy az adatvédelmi irányelvek. A “csendes módot” manuálisan is be tudjuk kapcsolni, ilyenkor beállíthatjuk, hogy mennyi ideig szeretnénk, hogy békén hagyjon minket az app, de akár időzíteni is lehet. Megadhatjuk, hogy adott napokon mettől meddig ne legyenek értesítések. Amikor pedig megnyitjuk az appot, egyből látni fogjuk, hogy mennyi van még hátra a nyugodt időszakunkból.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mire is jó ez az egész. Nyilván az Android rendszer beállításainál is ki lehet kapcsolni egy-egy app értesítéseit, de a Facebook új, beépített megoldása jóval több lehetőséget kínál. A közösségi oldal szerint most, hogy megváltozott a napirendünk, és többet vagyunk otthon, muszáj határokat szabni annak, hogy mikor mivel töltjük az időnket. Ebben szeretne segíti a Facebook a Quiet Mode-dal, így ha épp a családdal töltenénk egy kis időt, vagy a munkára kell koncentrálnunk, akkor egy remek új lehetőséget kapunk a jelzések némítására.

Az új funkció már meg is jelent iOS-re, Androidon pedig májustól lesz elérhető.

Via TheVerge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid