Meizu MX6 – 10 magos Helio X20 lapkával jöhet

0

A tajvani MediaTek tavaly májusban mutatta be a világ első 10 magos mobilprocesszorát, a Helio X20-at. Az első mintákat a tavalyi év végére várták a gyártók, illetve az Elephone P9000-ről sokáig úgy tartották, hogy az első okostelefon lesz ezzel a lapkával. Sajnos ez utóbbi meghiúsult, ám úgy tűnik végre mégis feltűnik a chipset, mégpedig egy ismert gyártó készülékében, a Meizu MX6-ban. 

Kis érdekesség a bevezetőhöz: az Elephone P9000 végül a nyolcmagos Helio P10-et kapta, a rajongók legnagyobb csalódottságára. A Meizu vállalata azonban nem éri be csúcsmobilja esetében a legjobbnál kevesebbel, ezért az MX széria következő tagja könnyen lehet a világ első 10 magos processzorral szerelt okostelefonja.

Az állítás a népszerű szintetikus tesztprogram, az AnTuTu adatbázisára épül. Valaki volt oly kedves, hogy lefuttatta ezt a programot a kérdéses telefonon, az applikáció pedig természetesen elmentette a specifikációk egy részét.

mediatek helio 20

Full HD megjelenítő, Helio X20 lapka, Mali-T880 MP4 grafikus gyorsító és 3 GB RAM képezik a készülék fontosabb jellemzőit, legalábbis az AnTuTu szerint. A többi pletykált specifikációban ott szerepel még a 32 GB-os belső tárhely és az Android 6.0 Marhsmallow rendszer is, utóbbit a gyártó Flyme OS felhasználói felülete teszi teljessé. Mondanom sem kell, semmilyen hivatalos nyilatkozat nem erősítette meg azt, hogy a Meizu MX6 lesz az első Helio X20-as chipsettel ellátott okostelefon. Mindenesetre a tény, hogy a gyártó az elsők között hasznosította a Helio X10 lapkát, bizakodásra adhat okot.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid