Hivatalos az Oppo A2 Pro, aminek 4 évig ingyen cserélik az akkumulátorát

0

Újabb A-szériás Oppo okostelefon érkezett az A2 Pro képében, amely mindent összevetve egy egészen vagány középkategóriás okostelefon, de nem (csak) a jellemzői miatt lehet érdekes. A kínai gyártó azt szeretné, hogy aki megvásárolja a mobilt, sokáig ki is tartson mellette, ennek érdekében a vásárlástól számított 4 éven át ingyen kicseréli a készülék akkumulátorát, ha annak 80 százalék alá esne a kapacitása.

Előbb fussuk át az Oppo A2 Pro jellemzőit, aztán a végén még visszatérünk az akkumulátorra! Az okostelefon 6,7 hüvelykes, Full HD+ felbontású AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, ami támogatja a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát.

A kijelző mögött MediaTek Dimensity 7050 lapkakészlet zakatol, amely mellé akár 12 GB operatív memória is betársulhat, akár 512 GB UFS 3.1 tárhellyel egyetemben a választott kiszereléstől függően.

Habár igencsak látványosra szabták a hátlapi kameraszigetet, amelyen összesen négy kivágás látható, a képrögzítő rendszer mindössze egy f/1,7 rekeszértékű, 0,7 µm-es pixelekkel rendelkező, 64 megapixeles elsődleges, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő modulból áll. Az előlapi kamera pedig 8 megapixeles fotókat készít.

Az Oppo A2 Pro az első bekapcsolást követően Android 13 operációs rendszert futtat, amelyet a gyártó saját fejlesztésű, ColorOS 13.1 felhasználói felülete egészít ki. Említést érdemelhet az okostelefon külső kialakításának IP54 minősítésnek megfelelő védelme a fröccsenő vízzel és a porral szemben, illetve a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó is.

Az okostelefon energiaellátását egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 67 wattos vezetékes gyorstöltést. Külön chip monitorozza a táplálási folyamatokat, hogy a túlmelegedés, illetve a túltöltés még véletlenül se okozhasson gondokat. A gyártó tesztjei alapján az akkumulátor 1000 ciklus után is megőrzi eredeti kapacitásának 88 százalékát.

Ez alapján a telep teljesítménye akkor sem degradálódik 80 százalék alá, ha négy éven át mindennap feltöltjük a készüléket. Ha pedig mégis, akkor élhetünk az Oppo ingyenes cseréjével, mondjuk az egyelőre nem tiszta, hogy egészen pontosan hányszor lehet ezt a lehetőséget igénybe venni.

Az Oppo A2 Pro fekete, barna és alkonyat árnyalatban kerül forgalomba. A barna változat hátlapja műbőrből van. A 8/128 GB-os kiszerelés 89 ezer, a 12/512 GB-os konfiguráció pedig 118 ezer forintnak megfelelő jüant kóstál. A készülék nyílt értékesítése szeptember 22-én kezdődik, első körben természetesen Kínában. Globális forgalmazásról egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid