Hivatalos: ekkor jönnek a Huawei Mate 30 mobilok

0

Már eddig is voltak pletykák arról, hogy a Huawei Mate 30 széria a szokásosnál korábban, szeptemberben debütál, most azonban a gyártó hivatalosan is elárulta a pontos dátumot.

A hírek beigazolódtak, ugyanis szeptember 19-én érkezik a Mate 30 sorozat a szokásos október helyett. Ezt Twitteren árulta el a gyártó, és a posztban arra is utaltak, hogy valami kör alakú lesz az új mobilokon.

Korábban már kiszivárgott a Mate 30 Pro egyik promóciós képe, és ezen remekül látszik, hogy a hátlapi kamerák kapnak kör alakú szegélyt, ami egy elég érdekes, mutatós dizájnt kölcsönöz a mobilnak.

A Mate 30 mobilok szinte biztosan Android rendszerrel jönnek, hiszen a gyártó saját Harmony OS-e még nem áll készen arra, hogy telefonokon debütáljon, és egyébként is, többször kihangsúlyozta a Huawei, hogy kitartanak az Android mellett. A Google azonban nemrég azt nyilatkozta, hogy nem rendelkeznek Android-licenccel az új készülékek, ami azt jelenti, hogy nem kerülhet rájuk Play Áruház és más Google-ös szolgáltatások gyárilag. Lehetséges tehát, hogy ezek nélkül érkeznek a Huawei új telefonjai. Persze a bemutató még kicsit odébb van, a piaci megjelenésre pedig még később kerülhet sor, és addig változhat a helyzet.

Forrás: Huawei

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid