Hivatalos: kiderült, mikor érkezik az Asus ROG Phone 5

0

Már egy ideje tudósítunk az Asus következő ROG Phone készülékéről, amelynek most nem csupán a nevét erősítették meg hivatalosan, de végre megvan a premier pontos dátuma is. A mobil, ami ROG Phone 5-ként kerül forgalomba, március 10-én debütál, a hivatalos bejelentés pedig egy remek alkalom arra, hogy összeszedjük, mit tudunk a játékosoknak fejlesztett eszköz jellemzőiről.

Sokáig azt sem lehetett biztosan tudni, hogy mi lesz a készülék neve, de a találgatásokra végre pontot tett a gyártó, és egy hivatalos poszt formájában erősítette meg, hogy a gamer mobil ROG Phone 5 néven kerül majd forgalomba. Nem azért ugranak a tajvaniak egy számot, mert nem tudnak számolni vagy ilyesmi, hanem mert a “négy” kínaiul kimondva majdnem úgy hangzik, mint a “halál” szó. Épp ezért, ahol csak lehet kerülik, mert egyszerűen baljóslatú csengéssel bír az ázsiai fülek számára.

Szóval megerősítették a készülék nevét, megünnepelték a lassan 10 éve tartó együttműködést a Tencenttel – ez az a kínai, játékokkal foglalkozó vállalat, amely az Epic Games-ben is hatalmas részesedéssel bír -, majd egy napra rá közölték a hivatalos bemutató napját is. Különböző régiókban különböző időpontokban kerül sor a gamer okostelefon leleplezésére, Berlinben például déli 12:00 órakor tárják majd a nagyérdemű elé az Asus újdonságát, ami idén egy kicsit hamarabb érkezik a megszokottnál.

A rendezvénynek dedikált lap semmit nem árul el a ROG Phone 5 jellemzőiről, de a Geekbench benchmark alkalmazásnak köszönhetően már egy ideje tisztában vagyunk azzal, hogy a készülék Android 11 operációs rendszert fog futtatni, a számítási erőt pedig egy Snapdragon 888 lapkakészletből meríti majd. Operatív memória tekintetében két opció lesz, az egyik kiszerelésben 8 GB, a másikban pedig 16 GB RAM teljesít majd szolgálatot. A kínai telekommunikációs iroda, vagyis a TENAA jóvoltából pedig a kijelzővel kapcsolatban derültek ki érdekességek, az ottani listázásból kihámozható, hogy a megjelenítő 6,78 hüvelykes képátlóval rendelkezik majd, a gyártás során pedig AMOLED panelt használnak a vállalat munkatársai. A készülék 5G támogatásának köszönhetően képes lesz csatlakozni a legújabb szabványú telekommunikációs hálózatokra, az energiaellátását pedig egy duál cellás 6000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja majd, ami a 3C adatbázisa szerint támogatni fogja a 65 wattos gyorstöltést.

Gyorsan tisztázzuk, hogy mi most a I005DA modellszámú készülékről beszélünk, amely mellett párhuzamosan létezik egy I005DB kóddal ellátott változat is, utóbbi számunkra azért lehet érdekes, mert ez lesz majd az a verzió, amelyet a globális piacon is forgalomba helyeznek. Nem kell aggódni, a jellemzők hasonlóak.

Mivel a bemutatóig már csak nagyjából két hét van hátra, valószínűleg fogunk még hallani az Asus ROG Phone 5 kapcsán újabb híreket. Ezek egy része vélhetően a gyártótól fog származni, hogy fenntartsák a lelkesedést, és persze ott lesznek a minden hájjal megkent szivárogtatók, akik szívesen úsznak a reflektorfényben, amelyben az idő előtt felfedett részletek miatt sütkérezhetnek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid