A sertéstenyésztés felé nyit a Huawei

0

Már írtunk eleget arról, hogy miként kezdődött és hogyan folytatódott, illetve jelenleg hol tart a Huawei elleni hadjárat, amelyet az Egyesült Államok Trump által vezetett adminisztrációja hirdetett a kínai gyártó ellen, és amit nagyon úgy néz ki, hogy a nemrégiben beiktatott Joe Biden vezette kabinet tovább folytat. A Huawei folyamatosan próbál alkalmazkodni ehhez a rendkívül nehéz helyzethez, először eladták a Honor márkát, idén pedig jóval kevesebb telefon gyártására rendezkednek be, de ezeken kívül még van néhány ötlet a tarsolyukban az életben maradáshoz.

Úgy látszik, a kínai gyártó komolyan veszi a magyar közéletben is sokszor elhangzó “állj több lábon” tanácsot, mert a telefonok gyártása helyett és mellett folyamatosan keresik az alternatív bevételi forrásokat. A BBC hírügynöksége szerint a különböző felhő szolgáltatások és a viselhető eszközök piaca mellett nyitni szeretnének a bányászat és az állattenyésztés felé is, állítólag már találtak is olyan partnereket, amelyek képesek lesznek tartósan hasznosítani a sencseni vállalat technológiáit. 2020 végére a Huawei telefoneladási 42 százalékkal zuhantak éves mértékben, és ezt az óriási kiesést pótolni kell, a cégnél pedig úgy döntöttek, hogy a disznótartás irányába fordulnak. Igen, jól olvastad…

Kína az egyik legnagyobb sertésztenyésztő ország, mondhatni ebben is nagyhatalomnak számítanak, a népköztársaság határain belül él a világ sertésállományának nagyjából fele (!), és ez nem egy újkori tendencia eredménye, ott már régóta hagyománya van a disznók tartásának. Ezeket a tradíciókat próbálják a modern technológiával feljavítani. Az iparág folyamatos és látványos fejlődésen megy keresztül, amihez immáron a Huawei is hozzájárul. A jószágokat mesterséges intelligencia által működtetett szoftverek és szenzorok figyelik már az ellés pillanatától kezdve. A modern eszközöknek köszönhetően folyamatosan monitorozható az állatok egészségügyi állapota, időben elcsíphetők az esetleges fertőzések, megfigyelhető a példányok étrendje, súlya, tehát minden.

Ráadásul még olyan arcfelismerő technológia is a farmerek rendelkezésére áll, amivel minden egyedet külön be lehet azonosítani, a Huawei többek között ezekhez szállítja a szükséges eszközöket, de nem ők az egyetlenek: Kínbában az Alibaba és a JD.com nevű online kereskedő is benne van a sertés bizniszben. A Huawei kiadott egy közleményt is, amiben az áll, hogy az állattartás egy kiváló példa arra, miként lehet hagyományos iparági szegmenseket hatékonyabbá, modernebbé tenni az általuk kidolgozott technológia segítségével.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid