Hivatalos: új Sony Xperia mobilok jönnek hamarosan

0

A Sony hamarosan új Xperia mobilokkal fog megörvendeztetni bennünket, és már azt is tudjuk, hogy mikor. A japán gyártó bejelentette, hogy április 14-én tartani fog egy online bemutatót, amelynek keretein belül a nagyérdemű elé tárják legújabb készülékeiket. A rendezvény a vállalat YouTube csatornáján, magyar idő szerint 9:30-kor kezdődik majd.

A japán cég egyelőre nem tisztázta, hogy milyen okostelefonokat mutatnak be, de egy szivárogtató értesülései szerint az Xperia 1 III, az Xperia 5 III és az Xperia 10 III debütálhat. Ugyanez a bennfentes közzétett néhányat a Sony Xperia 1 III várható jellemzői közül. A készülék 6,5 hüvelykes 4K felbontású OLED megjelenítő kaphat 120 Hz-es képfrissítéssel, illetve a jól megszokott 21:9 képaránnyal.

A zászlóshajó készülék burkolata alatt Snapdragon 888 lapkakészlet végezheti a számításokat 12 GB RAM-mal, valamint 256 GB háttértároló kiegészítve. A telefon hátoldalára egy 64 megapixeles elsődleges képrögzítő és egy periszkópos kamera egyaránt felkerülhet, míg a telefon energiaellátását egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor láthatja el, ami támogatja a 65 wattos gyorstöltést.

Fontos azonban megegyezni, hogy ezek a specifikációk még csak pletykák, nem biztos, hogy minden megvalósul, az akkumulátor mérete és a töltés sebessége például kevésbé tűnik valószínűnek.

Az Xperia 5 III-ról eddig nem sokat tudni, csak későbbre vártuk, de vélhetően egy valamivel kompaktabb változata lesz az Xperia 1 III-nak, ha valóban bemutatják és piacra kerül. A Sony Xperia 10 III pedig valamikor januárban tűnt fel először kiszivárgott rendereken, azokon nem sokban különbözött az elődjétől, és akkor úgy festett, hogy a fülhallgató kimenetet is megőrizheti. Azóta a telefont tesztelték is, a benchmark eredmények szerint a mobil lelke egy Snapdragon 765G lehet.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid