Hivatalos a Meizu 16th és a Meizu 16th Plus

0

A kínai Meizu ismét odatette magát, és két olyan készüléket mutatott be, amelyeknek 2018-ban bérelt helye lesz a felsőkategóriás okostelefonok között. Eszméletlen vékony kijelző körüli keretek, megjelenítőbe szerelt ujjlenyomat-olvasó, Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet, és még számos felettébb vonzó tulajdonság teszi igazán ütőképes ajánlatát az ázsiai vállalat évfordulós telefonjait.

Az alapmodell kijelzője 6, míg a Plus változat megjelenítője 6.5 hüvelykes, viszont mindkét esetben egy Samsung által gyártott Super AMOLED panelt kapunk, amelyen Full HD+ felbontásban terpeszkednek a pixelek. A képernyő ad otthont a biometrikus szenzornak is, ami a fejlesztők szerint alig 0.25 másodperc alatt képes felismerni a telefon tulajdonosának ujjlenyomatát. A kijelzőt eszméletlen vékony keretek veszik körül, amelyek alig 1.175 mm-esek, így például a Plus variáns olyasmi széles mint egy iPhone 8 Plus: kb. 78.2 mm. Ugyanakkor a Meizu telefonján 40 százalékkal több képernyő felület van, ami az előlap 91.18 százalékát jelenti. Ez azért valljuk be, nem semmi, és ehhez a bravúrhoz nem kellett szenzorsziget sem.

A hátlapi kameraegység szintén professzionálisnak mondható, hiszen egy 12 megapixeles elsődleges szenzort használ, amelynek rekeszértéke f/1.8, és optikai képstabilizátorral egészül ki, miközben a másodlagos érzékelő egy 20 megapixeles telefotó konstrukció. Az utóbbi apertúrája f/2.6, de amúgy adhatunk nevet is nekik, hiszen ezek a Sony által gyártott IMX380 és IMX350 szenzorok. A képrögzítő apparátus munkáját a Meizu hagyományos kör alakú villanója segíti gyengébb fényviszonyok között.

Ilyen “külső” hardverek után csakis a legjobb lapka dolgozhat a masina burkolata alatt, ami az idei év nagyágyúját jelenti, vagyis a Qualcomm által gyártott Snapdragon 845 chipsetet. A gőzkamrás hűtéssel ellátott lapka többféle RAM és belső tárhely kiépítéssel kerül beszerelésre, létezik 6/128 GB-os változat 470 dollárért, 8/128 GB-os verziót kaphatunk 510 zöldhasúért, a csúcsot pedig a 8 GB RAM-mal és 256 GB belső tárhellyel ellátott kiszerelés jelképezi, amit 585 darab George Washington képmásért lehet birtokba venni. Ami még említésre méltó, az az akkumulátor kapacitása, ami jelen esetben 3640 mAh. A telep támogatja a Meizu saját gyorstöltési metódusát, az mCharge-ot.

A sima Meizu 16th szinte mindenben egyezik a Plus változattal, csak ugye a megjelenítő az ami kisebb, vagyis 6 col, de stimmel a felbontás, és ugyanúgy Super AMOLED technológiára épül a képernyő. Ami még eltérés, hogy az aksi csupán 3010 mAh kapacitású. A vékony és kecses kialakítás ellenére a telefonokról nem maradt el a sztereó hangszórópáros, ami egyesíti az alsó, és a beszédhez használt felső hangszórókat. Pokoli jó hír, hogy a 3.5 mm-es jack aljzat sem tűnt el.

Mindkét modell előrendelhető Kínában, a Plus árait már mondtuk, az alapmodell pedig 6/64 GB-os változatban kerül 395 dollárba, ehhez képest a 6/128 GB-os variáns 440, míg a 8/128 GB-os masina 485 dolláros áron vásárolható meg. A kiszállítás augusztus 16-án indul, a Plus verziókat pedig 20-án kezdik eljuttatni újdonsült tulajdonosaikhoz.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid