Hivatalos a Motorola Moto G73 és a Moto G53

0

A Motorola vadonatúj készülékeket jelentett be, amelyek közül a Moto G73 és a Moto G53 rendelkezik komolyabb hardveres felszereltséggel. A figyelemre méltó komponensek között szerepel a 120 Hz-es kijelző, az 50 megapixeles elsődleges kamera, illetve az elmaradhatatlan 5G modem.

Az elődök még csupán a 4G hálózatokkal voltak kompatibilisek, az új modellek viszont már támogatják a leggyorsabb telekommunikációs szabványt is. Ugyanakkor akadnak olyan változtatások a korábbi generációkhoz, vagyis a Moto G72-höz és a Moto G52-höz viszonyítva, amelyeknek nem mindenki fog örülni.

Moto G73

A Motorola Moto G73 6,5 hüvelykes IPS LCD megjelenítővel van felszerelve, ami egyeseknek visszalépést jelenthet, mivel az előző készülék előlapjára P-OLED panelt szereltek. Mindenesetre nem szabad teljesen leírni ezt a képernyőt, hiszen mégiscsak egy 120 Hz-es, 2400 x 1080 pixel felbontású megjelenítőről van szó, amelynek a felső kerete alatt egy 16 megapixeles szelfikamera foglal helyet egy kivágás belsejében.

Az okostelefon borítása alatt MediaTek Dimensity 930 lapkakészlet teljesít szolgálatot, aminek természetesen részét képezi az 5G modem is, és összességében komoly előrelépést jelent az előd belsejében lévő Helio G99-hez képest. A lapkakészlet mellé 8 GB operatív memória és 256 GB háttértár kerül az összeszerelés során, más konfigurációt nem is fognak forgalmazni. A belső tárhely egy részét a készülék által futtatott Android 13 operációs rendszer foglalja el, amelyet My UX interfész egészít ki.

A Moto G73 hátoldalán 108 megapixeles elsődleges kamera helyett most be kell érni egy 50 megapixeles megoldással, szerencsére ez az 1 µm-es pixeleket 4 az 1-hez képes 2 µm-re összevonni, az előző modul jóval kisebb képpontokkal dolgozott. Az új érzékelő már lehetővé teszi a 4K felbontású mozgóképek rögzítését is. A kamerakészlet részét képezi még egy 8 megapixeles, környezetét 118 fokban érzékelő ultraszéles látószögű modul is, ami makró képek készítésére is alkalmas az autofókusznak köszönhetően.

A telefon belsejébe 30 wattos gyorstöltéssel táplálható 5000 mAh kapacitású akkumulátor került, és az mindenképp örömteli, hogy a kompatibilis töltő ott lesz a mobil dobozában. Maga a csatlakozó 2.0 szabványú USB-C, de bánatunkat talán némileg feledteti, hogyan mobilt fülhallgató kimenettel is felszerelték, ráadásul sztereó hangszórókat is kapunk Dolby Atmos támogatással. Duál SIM , Wi-Fi 5, Bluetooth 5.3 és NFC teszi teljessé az adatkapcsolati lehetőségek listáját.

A Motorola Moto G73 hamarosan kapható lesz Európában, de más régiókban is forgalomba hozzák. A készülék egyetlen, már említett konfigurációban (8/256 GB) lesz megvásárolható 300 eurós áron (~116 ezer Ft).

Moto G53

A Motorola Moto G53 szintén 6,5 hüvelykes képernyővel rendelkezik, az IPS LCD panelen 1600 x 720 pixel sorakozik. Az elődön ehhez képest 6,6 colos, 1080p felbontású, 90 Hz-es AMOLED kijelző foglalt helyett, vagyis most elmaradnak az üdvözölendő újítások, azt leszámítva, hogy a panel képfrissítése 120 Hz. Az előlapi kamera ugyanúgy egy kivágásban található, a felbontása 8 megapixel.

Az újdonság belsejében Snapdragon 480+ lapkakészlet végzi a számításokat, amely mellé 4, 6, vagy akár 8 GB RAM is kerülhet, illetve 64 vagy 128 GB bővíthető háttértár a választott konfigurációtól függően.

Az okostelefon hátoldalára 50 megapixeles elsődleges modult szereltek, amely videózni Full HD felbontásban tud, a másik érzékelő pedig egy szimpla, 2 megapixeles makró egység, ami vélhetően túl sok vizet nem fog zavarni. Legalább az akkumulátor kapacitására nem lehet panasz, mert az energiaellátás feladatát egy 5000 mAh-s telepre bízták, amit 10 wattal lehet tölteni nálunk Európában, a latin-amerikai régiókban pedig 18 wattal.

Mindkét újdonság vízlepergető bevonatot kapott, fel lettek szerelve ujjlenyomat-olvasóval is. A Moto G53 4/128 GB-os kiszerelése már 250 euróért (~ 97 ezer Ft) is vihető lesz, jelenleg más variáns nincs is fent a Motorola weboldalán.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid