Hivatalos: nem lesz több Lenovo Legion gamer telefon

0

Tavaly augusztusban debütált az utolsó Lenovo Legion gamer okostelefon, az Y70-es modell, és azóta egyetlen készülék sem érkezett a szérián belül. Mint kiderült, nem is fog, mert a gyártó megszüntette a Legion gaming mobilos üzletágát.

A Lenovo egyik szóvivője megerősítette a Legion mobilok elkaszálását egy az Android Authority csapatának adott nyilatkozatában. A közleményben üzleti átalakulásról és a játékipari portfólió egységesítéséről írnak.

A Lenovo kivonja a forgalomból az Android rendszerű Legion gamer telefonokat egy szélesebb körű üzleti átalakítás és a játékipari portfóliónk egységesítésének keretein belül. A Lenovo, mint a gaming eszközök és megoldások iparági vezetője elkötelezett a gamer eszközök kategóriájának továbbfejlesztése mellett, azok jellegétől függetlenül, azokra a területekre összpontosítva, amelyeken belül a legnagyobb hozzáadott értéket tudja biztosítani a globális játékosközönség számára.

Most, hogy megszakad a Legion mobilok vonala, a gaming okostelefonok piacán leginkább csak az Asus ROG Phone modellek, a Nubia Red Magic széria, valamint a Xiaomi Black Shark készülékek maradnak, mint annak főbb mozgatórugói.

Nagy kár ezekért a telefonokért, mert a spéci kialakításukkal – gondoljatok az oldalsó pop-up szelfikamerára, a dupla töltőportokra vagy az aktív hűtésre – színt vittek nem csupán a gamer, hanem általában véve az okostelefonok világába is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid