Hivatalos: nem lesz Xiaomi Mi MIX 4

0

Sokan a múlt heti Xiaomi rendezvényen arra számítottak, hogy bemutatják a Mi MIX 4-et a Mi 9 Pro 5G mellett, azonban csalatkozniuk kellett, a műsor főszereplője ugyanis tagadhatatlanul a Mi MIX Alpha volt, a telefon, amelynek a kijelzője átnyúlik a hátlapra. Bár eddig is voltak különböző jelei annak, hogy már nem lesz Mi MIX 4 leleplezés a közeljövőben, ugyanis ehelyett jött az Alpha, most azonban a cég egyik munkatársa hivatalosan is megerősítette a rossz hírt: nem érdemes várni a készülékre.

A Xiaomi promóciós menedzsere a legnagyobb kínai közösségi oldalon, a Weibón árulta el, hogy csak a Mi MIX Alpha érkezett, és a koncepciótelefonon kívül nem lesz mostanában újabb tagja a MIX szériának, vagyis nem lesz semmilyen Mi MIX 4. Azok számára, akik csalódottságuknak hangot is adtak, és keveselték a két bemutatott okostelefont, hozzátette, aznap még az új rendszert is leleplezték, hiszen megérkezett a MIUI 11, sőt friss televíziók is.

A Mi MIX széria mindig is arra kellett a kínai gyártónak, hogy megmutassa mire képes, és belegyúrhassa technikai tudásának legjavát. A mobilok igyekeztek mindig valami újat mutatni, az első generáció a szinte keret nélküli kijelzővel, aztán ott volt a harmadik a slider kiépítéssel, amit később egy 5G modemmel is megfejeltek. A Mi MIX Alpha is egy komoly innovációs előrelépés, hiszen 108 megapixeles kamerával és 180 százalékos kijelző/előlap aránnyal debütált. Mégis mit lehetett volna egy ilyen telefon mellett villantani?

Azért van itt még két dolog a cikk végére. Az egyik az, hogy az Alpha sosem lesz a közönség kedvence, és ennek az egyik oka az vételár, ami még a hajlítható okostelefonok brutális árazására is rátesz egy lapáttal, 2800 dollárt nagyon kevesen adnak majd ki érte. Egyébként pedig az Alpha egy koncepciótelefon, nem a széleskörű értékesítésért alkották.

A másik említésre méltó infó az, hogy a JD.com, Kína egyik legnagyobb online boltja kitette az oldalára a Mi MIX 4-et a hamarosan érkező termékek közé. Tehát némi remény mégiscsak van, de az a valószínűbb, hogy valami tévedésről van szó, és idén már nem kap új tagot a MIX sorozat.

Kapcsolódó cikk: Xiaomi okostelefon válogatás – Ezeket rendelik most a legtöbben!

Forrás: GSMArena és GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid