A Sony már dolgozik a Snapdragon 865-ös csúcsmobilján

0

Bizonyos japán sajtóorgánumok tudni vélik, hogy a Sony következő zászlóshajója már fejlesztés alatt áll, és nem meglepő módon a Qualcomm 855 és 855+ lapkák utódjával fog debütálni. A csúcskategóriás chipset létezéséről először egy firmware-t terjesztő szerveren lehetett nyomokat találni.

Az SoC belső fejlesztési száma SM8250, amit jobb híján nevezhetünk Qualcomm Snapdragon 865-nek is, bár ez a név még nem hivatalos. A kurrens szóbeszédek szerint a lapkakészlet két verzióban fog debütálni, az egyik 5G modemmel, míg a másik 4G kapcsolódási lehetőségekkel rendelkezhet majd. Hasonlóan a Kirin 990 lapkakészlethez, ami a Huawei Mate 30 széria tagjaiban teljesít szolgálatot.

Nem volna meglepő a Qualcomm részéről, ha kétféle kiszerelésben kínálná a következő csúcskategóriás lapkáját, hiszen az 5G technológiák még alig nyertek terek, és sokaknak nem volna túl gazdaságos beruházni egy olyan mobilra, aminek a teljes potenciálját sokáig nem használhatnák ki, legalábbis nem érdemben. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony is kétféle verzióban dobja-e majd piacra zászlóshajóját, de valószínűleg így fog történni. Tekintve a korábbi Xperia megjelenéseket, az újdonsággal leghamarabb jövőre, a Barcelonában megrendezésre kerülő MWC expón fogunk találkozni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid