Hivatalos a Panasonic Toughbook S1, ami egy 7 colos, cserélhető aksis strapatablet

0

Az alábbiakban bemutatásra kerülő készülék tagadhatatlanul rétegtermék, ugyanakkor van annyira érdekes, hogy bemutassuk. A Panasonic most leplezett le egy kisméretű strapabíró táblagépet, amelyet kifejezetten kültéri, céges és kormányzati felhasználásra terveztek. A Panasonic Toughbook S1 nem csupán az ellenálló külső borítása miatt méltó a figyelemre, de a cserélhető akkumulátora okán is.

A Panasonic készüléke 7 hüvelykes képátlóval rendelkezik, ne gondoljatok semmi extrára, ez egy 1280 x 800 pixel felbontású IPS LCD megjelenítő, amely kesztyűben is kiválóan kezelhető, ráadásul még egy esős időre tervezett üzemmóddal is rendelkezik. A kijelző legfeljebb 500 nites fényerőre képes, és a gyártó igyekezett minimalizálni a tükröződést.

A Panasonic Toughbook S1 nagyon jól bírja a strapát, erről az IP67/ IPX5, valamint a MIL-STD-810H minősítés biztosít bennünket. A készülék ezeknek megfelelően por- és vízálló, illetve a tesztek szerint akkor sem történik vele semmi baj, ha másfél méterről betonra esik.

A strapatáblagép extrém hőmérsékleti körülmények között is működőképes marad, panasz nélkül szolgálja gazdáját mínusz 20 és plusz 50 fok között. Az új tablet tartozékai kompatibilisek a Toughbook L1 és A3 modellekkel, akkumulátorok, dokkolók és érintőtollak simán felcserélhetők a készülékek között. A Panasonic Toughbook S1 felszerelhető vonalkód olvasóval, vagy akár teljes méretű USB-porttal is.

Ha a szükség úgy kívánja, akkor a készülékkel fényképeket is lehet készíteni, a célra az előlapi 5 megapixeles, illetve a hátlapon található 13 megapixeles képrögzítő egységet használhatjuk. A készülék mellé kétféle akkumulátor kapacitás is választható, ha a nagyobbat kérjük, akkor a gép akár 14 órán keresztül is képes üzemelni egyetlen feltöltéssel. Ez a bizonyos működési idő ráadásul megtöbbszörözhető, mivel az aksi cserélhető.

Hardveres tekintetben nem különösebben érdekes a Panasonic tablete, a burkolat alatt Qualcomm Snapdragon 660 lapkakészlet végzi a számításokat 4 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel kiegészítve. A Panasonic Toughbook S1 Android 10 operációs rendszert futtat.

Ahogyan a bevezetőben is említettük, a táblagép elsősorban a vállalati és a kormányzati felhasználók számára készült, akik a Panasonic COMPASS elnevezésű vállalati menedzsmenteszköz csomaggal kiegészítve vásárolhatják meg a terméket 1100 eurós, vagyis nagyjából 385 ezer forintos áron. A táblagép mellé három éves garancia jár.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid