Hivatalos a Samsung Galaxy A14 4G

0

Január első napjaiban debütált a Samsung Galaxy A14 5G, amelyet most követ az LTE modemmel szerelt változat. Az újdonság külcsín tekintetében hasonlít, a borítása alatti hardver szempontjából viszont különbözik a már piacon lévő modelltől. 

Azt a gyártó egyelőre nem nevezte meg konkrétan, hogy milyen lapkakészlet hajtja a Samsung Galaxy A14 4G-t, de feltételezések szerint az okostelefon belsejében MediaTek Helio G80 szolgál. A 13 nanométeres chipset egy 6,6 hüvelykes PLS LCD panel mögött zakatol, a Full HD+ felbontású képernyő viszont 90 helyett csak 60 Hz-es. Fent egy csepp alakú notch látható, benne egy 13 MP-es kamera virít, akárcsak az 5G-s verzión. A hátlapi kamerakészlet viszont némileg eltér.

Az okostelefon hátoldalán 50 MP-es elsődleges modul található, amely mellé 2 MP-es makró modul került, ám az 5G-s változattal ellentétben a harmadik szenzor ezúttal nem egy mélységérzékelő, hanem egy 5 MP-es ultraszéles látószögű egység. A telefon mindössze egyetlen memória konfigurációban lesz kapható, a fentebb már említett MediaTek chipset mellé 6 GB RAM és 128 GB háttértár kerül. Jó hír, hogy van dedikált micro SD foglalat, vagyis a belső tárhely bővíthető egy akár 1 TB-os kártya révén.

A további említésre méltó jellemzők köze sorolható a Bluetooth 5.1 modul (5.2 helyett, de ez azért nem vészes visszalépés), a fülhallgató kimenet és az NFC modul. A Galaxy A14 4G vélhetően Android 13 operációs rendszert futtat, az 5G modell esetében legalábbis így volt. A telefon borítása alatti elektronikát egy 5000 mAh kapacitású telep látja el energiáival, az akkumulátor legfeljebb 15 wattal tölthető. Oh, és van egy oldalsó keretre szerelt ujjlenyomat-olvasó is.

A Samsung Galaxy A14 4G egyelőre csak a gyártó malajziai oldalán szerepel, ott viszont négy választható árnyalatot mutat a termékadatlap. Valószínűleg más piacokon is kapható lesz az okostelefon, de hogy mennyiért, azt még nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid