Napi 60 perces limitet állít be a TikTok a 18 éven aluli felhasználói számára

0

A népszerű videómegosztó és közösségi platform, a TikTok nemrégiben új funkciókat jelentett be, amelyek célja a tizenévesek és a családok felhasználói élményének javítása. Az egyik legjelentősebb újítás a 18 év alattiak részére bevezetett napi 60 perces képernyő limit, amely minden fiókban automatikusan beállításra kerül. Az új funkció azonban kikapcsolható, illetve személyre szabható marad, de szerencsére a legtöbb beleszólása a dolgokba nem a gyereknek, hanem a szülőnek lesz.

Az applikáción belül több képernyőidővel kapcsolatos funkciót is bevezetnek, így például emlékeztetőt kapnak azok, akik kikapcsolták a 60 perces napi korlátot, ám ennek ellenére több, mint 100 percet töltenek el az alkalmazáson belül.

Szerencsére a szülők ellenőrzés alá vonhatják ezt az egész folyamatot, a beállítást jelszóval védhetik le, illetve hozzáadhatnak egy 30 perces toldást a napi limithez, amennyiben a lurkó kiérdemli azt. A TikTok csapata a bostoni gyermekkórház Digital Wellness Lab szakértőivel és a legfrissebb tudományos kutatások készítőivel konzultált, amikor a 60 perces limitet megszabta.

A fentieken túlmenően a gondviselők az úgynevezett “Family Pairing” segítségével testre szabhatják a napi képernyőlimitet, beleértve a hét különböző napjaira vonatkozó eltérő korlátok beállítását. Hozzáférésük lesz a képernyőidő irányítópultjához is, amely részletesen tájékoztat az alkalmazásban töltött időről, illetve arról is, hogy azt hányszor nyitották meg, illetve hogy ezek az alkalmak meddig tartottak. A szülők további korlátokat is beállíthatnak, például elnémíthatják tizenévesük számára az értesítéseket.

Jelenleg az alapértelmezett beállítások szerint a 15 év alattiak számára este 9 óra után, a 16-17 éves felhasználók részére pedig este 10 óra után némulnak el az értesítések. A TikTok alvás-emlékeztetőket is bevezet, amelyek további segítséget biztosítanak a fiataloknak. A felhasználók beállíthatnak egy időpontot, amikor megjelenik egy figyelmeztetés, hogy ideje kijelentkezni, letenni a készüléket és lefeküdni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid