Tronsmart Halo 100 party hangszóró teszt – Haló, itt százzal pörög a buli!

0

A Tronsmart a 2022-es Bang hangszórók trióját követően egy teljesen új party hangszóró, a Halo 100 megjelenésével indította a 2023-as évet. Mint a legtöbb kínai gyártó, a Tronsmart is hajlamos agresszív árképzéssel alávágni a versenytársaknak, ami alól a Halo 100 sem kivétel. Háromutas hangrendszert, erőteljes hangzást, menő LED-világítást, hosszú üzemidőt, sztereó párosítást kínál, hordozható kivitelben, csábító áron.

  • Tronsmart Halo 100 party hangszóró megvásárlásához az NNNHALOCZ kuponkód használatával csak 99,99 dollárra lesz szükségünk, ami 36 ezer forint.
  • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

Nemsokkal a Tronsmart Bang SE tesztelése után megérkezett a gyártó következő Bluetooth hangszórója. A Tronsmart Halo 100 némileg eltérő megközelítést mutat, különösen a kialakítás tekintetében. Nagyobb, hangosabb, színesebb, háromutas rendszerrel felszerelt, de még mindig hordozhatóként van prezentálva.

A siker kérdését nem bízták a véletlenre, egy másik verziót is piacra dobtak Halo 110 néven, ami látszólag ugyanaz a hangszóró, de van mikrofoncsatlakozója és tartalmaz egy mikrofont a karaokéhoz. Hozzánk a 100-as modell érkezett, derítsük is ki, hogy a Tronsmart 2023-as első új hangszórója ideális megoldás lesz-e a nyári bulik és fesztiválhétvégék felpezsdítésére.

Ahogyan azt megszoktuk a Tronsmart-tól most is figyelemfelkeltő, informatív és rendkívül igényes csomagolásba rejtették a terméküket. A pakkban a szivacságyba burkolt Halo 100 mellett egy Type-C USB és egy 3,5 mm-es jack kábelt, valamint az elmaradhatatlan papírárút találjuk.

Kialakítását tekintve a Halo 100 szakított a Bang szériánál is jól bevált boombox-stílussal, nincs meg a 90-es évek kétkazettás magnóira emlékeztető formavilág, inkább egy csodálkozó, retró játékrobot arcot idéz a feeling. A készülék 287 x 198 x 150 milliméteres méreteivel és 2720 grammos tömegével nagyobb és nehezebb, mint az átlagos hordozható Bluetooth hangszórók. A test három fő anyag kombinációjából a műanyag, a fém és a gumi épül fel. Ezen kívül meg kell említeni a hord szíjat is, ami műbőrből készült. Az összeszerelés minőség jó, az illesztések szépek, nincs olcsó érzete annak, aki ránéz. Nem maradt ki IPX6 védelmi besorolás, amely tanúsítja, hogy minden irányból védett az erős vízsugár ellen, így a vízparton nem lesz gond, de vízbe azért ne dobjuk.

A hangszóró felső részén egy nagyméretű, gumírozott kezelőpanelen találunk a már jól ismert gombokkal, amelyek már a Bang SE-ben is láthattunk, csak egy „M” betű (Mode) csatlakozik a többi gombhoz. Feladatuk és funkciójuk részletei pillanatok alatt megérhetők, de segítség gyanánt a gyáriak is készítettek egy gyorsbeállítási videót a működés mikéntjéről.

A hátoldali csatlakozókat is erős gumiborítás védi a víz behatolásától. A fedél kihajtása után egy USB-A, egy USB Type-C, egy AUX port és MicroSD kártyanyílás fedezhető fel. Ezen kívül van egy lyuk a reset gomb számára. Az USB-A port ismét képes más eszközök töltésére vagy zenék lejátszására közvetlenül egy USB-tárolóeszközről.

A Halo 100 hangszórókonfigurációját egy strapabíró alumínium rács védi. A Tronsmart újdonsága 60 wattos RMS összteljesítményt és ezzel együtt háromutas hangrendszert kínál, vagyis egy basszus (woofer), két közép (mid tweeter) és egy magas (tweeter) hangszóró fedi le a teljes hangspektrumot. A készülék hátulján egy nagy, 5,6 hüvelykes passzív radiátor található, amely az elülső dinamikus hangszórókkal együttműködve mélyebbé és teltebbé teszi a hangot.

Természetesen a névben szereplő „Halo” nem véletlen, a névadó kört LED-ek világítják meg, akárcsak a két középmagas meghajtót. Ezzel a Halo 100 egy másik hangszóró a Tronsmart „Party Speaker” sorozatában. Az optikai csend kedvelői szükség esetén kikapcsolhatják a háttérvilágítást, de valljuk be, a LED-ek elhelyezkedése is arányossá és látványossá teszi a készüléket. A Halo 100 lényegesen ormótlanabb, mint az utóbbi idők többi Bluetooth hangszórója, de nagy háromutas rendszerrel olyan különlegességet is kínál, amelyre a kisebb hangszórókban nem fér el.

Rengeteg speciális beállítást és testreszabási lehetőséget érhetünk el, ha letöltjük az ingyenes Tronsmart alkalmazást, amely Android és iOS platformra is elérhető. Az alkalmazás információkat ad az akkumulátor állapotáról és a kiválasztott üzemmódokról, a hangbemenet vagy hangprofilok közül is választhatunk, a LED fényeffekt viselkedését és színeit állíthatjuk, és a firmware-frissítések is elvégezhetjük. Minden gomb, ami a készüléken megtalálható, elérhető az alkalmazásban is.

A hangszóró összesen 5 különböző LED-móddal rendelkezik, amelyek mindegyike a zene ütemére villog, ez teszi a Halo 100-at ideálissá bulikhoz és egyéb olyan eseményekhez, ahol vizuális hangulatot szeretnénk adni a zenéhez. A hangerő állításakor a mélysugárzó körüli fénykör dinamikusan mutatja a hangerőt, ami kimondottan látványos fícsör.

Egészen sok extra tulajdonsággal rendelkezik a Halo 100, például van egy beépített mikrofon, amely lehetővé teszi a hívások kezdeményezését és fogadását a hangszórón, valamint a Siri, a Google és a Cortana hangsegédeket is használhatjuk. A hangszóró másik érdekessége, hogy egyszerre két eszközt is csatlakoztathatunk hozzá, a Halo 100 automatikusan átvált a hangot lejátszó eszközre. A pároknál maradva két Halo 100 vezeték nélküli összekapcsolásával (True Wireless Stereo) valódi sztereó élményt kapunk, de ezt sajnos második eszköz hiányában nem állt módunkban kipróbálni.

A kötöttségek (kábelek) nélküli zenehallgatáshoz csatlakozási lehetőségként Bluetooth 5.3 SBC kodekkel áll rendelkezésre, a Tronsmart sajnos itt sem alkalmaz jobb kodeket a Bluetooth-kapcsolathoz, mint például az AAC vagy az aptX.

A Tronsmart Halo 100 egy tipikus „V“-re hangolt hangszóró, ami jellemző a klub-/elektronikus zenére, illetve a party zenére összpontosító hangszórókra. Nagyon sok hang van az alsó és a felső részeken a középtartomány meg valahol eltűnik. A legmagasabb frekvenciák teljesen tiszták, jól hallható, hogy a gyártó ezekre és a legalacsonyabbakra koncentrált. Összességében a hangszórónak nagy hangereje van, érezhetően (durván) jelen van a basszus. Nem meglepő, hogy az általános hangminőség nem kedvez a legmagasabb szintű hangtisztaságot kereső audiofileknek, mert itt a hangsúly a bulin van, ami százzal pörög.

A hangminőséget TV-n (egy LG és egy Samsung) is kipróbáltuk és most is megdöbbentünk, hogy mennyire hitványul szólnak a 3-400 ezres televíziók. A Tronsmart Halo 100-zal a filmnézés teljesen más élmény, szépen előjönnek a hangeffektek, majdnemhogy soundbar-ként is használhatjuk, speciel mi használtuk is.

SoundPluse bekapcsolása után „megjelenik” a korábban meglehetősen visszavont középtartomány. Ráadásul az alsó és felső frekvenciatartományban is nyerünk egy kicsit és magának a dinamikának is jót tesz ez a funkció. Szóval kapcsoljuk be a SoundPluse-t és hagyjuk is úgy.

A SoundPulse a Tronsmart által egyedileg szabadalmaztatott digitális hangfeldolgozási technológia, amely ellensúlyozza a bizonyos frekvenciatartományban fellépő hanghibákat, torzulásokat, kiszélesíti a hangtartományt, valamint javítja a basszushatást, de egy csipetnyit a tisztaság rovására megy.

A Tronsmart Halo 100-at több mint 12 órán keresztül használtuk 40-70%-os hangerőn, miközben az RGB LED „színorgia” be volt kapcsolva. A gyártó szerint akár 18 órányi zenelejátszási időt is képes biztosítani egy töltéssel a 6000 mAh kapacitású akkumulátor. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez 50%-os hangerőn és RGB LED „ritmusdáridó” nélkül értendő. A feltöltéshez 5,5 óra szükségeltetik, ami elég sok, de fontos megjegyezni, hogy a Halo 100 zenelejátszás közben is tölthető.

Összességében a Tronsmart Halo 100 egy nagyon jó minőségű, nagy teljesítményű hangszóró, amely kiváló választás lehet partykhoz és egyéb összejövetelekhez. A hangminősége bőven megüti a bulikon elvárt szintet, elsősorban fiatalos, sok mély hanggal operáló modern, elektronikus, hip-hop (,,tuc-tuc-bumm-bumm”) zenék, illetve basszusokban bővelkedő rockzenéhez lett illesztve a hangzásvilága. Igazából elég jó általános hangminőséggel rendelkezik ahhoz is, hogy mindennapi Bluetooth-hangszóróként használjuk. Az akkumulátora hosszú üzemidőt kínál, és a kütyü egyszerűen kezelhető. Az eszköz ára is nagyon versenyképes, így mindenki számára elérhető.

Hátrányként elmondható, hogy nagy ugrás van a hangszóró hangerejében az alsóbb hangerőszinteken, ami beltérben egy kicsit zavaró lehet, de mivel a hangszórót elsősorban kültéri használatra tervezték, ez nem jelenthet komoly problémát. A másik hiba, hogy a Play és hangerőállító gombok nem kaptak háttérvilágítást, sötétben keresgélni kell őket, de ez is könnyedén áthidalható, telefonról kell irányítani a lejátszást.

Tronsmart Halo 100 party hangszóró megvásárlásához most az NNNHALOCZ kuponkód használatával csak 99,99 dollárra lesz szükségünk, ami 36 ezer forint. Nem lehet kérdés, ezért az árért ajánlott a termék.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid