Tronsmart Bang SE Bluetooth party hangszóró teszt – Meggyőző élmény kedvező áron

0

A Tronsmart március elején indította útjára hordozható hangszóróinak új sorozatát Bang néven. A sikeren felbuzdulva, pár hónappal később megjelent a kistestvér, a Bang Mini, és most az év végére, harmadikként a sorban befutott a Bang SE is.

  • Tronsmart Bang SE mindösszesen 68.43 dollárba kerül és ennyi pénzért ez egy szemtelenül jó ajánlat. Azonban GKBBANGSE kuponnal rögtön leugrik még pár dolcsi és a végső ár 57.96 dollár lesz, ami picivel több, mint 23 ezer jó magyar forint.
  • A terméket a Geekbuying magyarországi raktárjából küldik, értelemszerűen nincs VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!
  • Ha te is az utolsó pillanatra halasztod a karácsonyi ajándék beszerzést, akkor van egy jó hírünk! Ha legkésőbb december 16 délelőttig leadod a rendelést, akkor a Tronsmart Bang SE ott lehet a karácsonyfa alatt.

A Tronsmart Bang SE folytatja a Bang és Bang Mini modellekben már bemutatott dizájnt, de még kisebb és hordozhatóbb kivitelben – a gyártó „ultra hordozható” Bluetooth hangszóróként aposztrofálja -, a spontán bulik első számú zenefelelősét.

A Bang hangszórók fő jellemzői, mint a a Bluetooth 5.3-as kapcsolat, a SoundPulse Audio hangzás, a hosszú üzemidő – esetünkben akár 24 óra! -, a powerbank opció, a True Wireless Stereo funkció, az IPX6 vízállósági tanúsítvány, az „RGB LED ritmusdáridó” és meggyőző zenei teljesítmény nem maradhatnak ki a legújabb Tronsmart party hangszóróból sem.

Mondanunk sem kell, a Tronsmart mindig extra figyelmet fordít a termékei csomagolására. Most is egy pofás, informatív és rendkívül ízléses pakkban érkezet a tesztalany. A szivacságyba burkolt Bang SE mellett egy praktikus vállpántot, egy Type-C USB és egy 3,5 mm-es jack kábelt, valamint az elmaradhatatlan papírárút találjuk.

A Tronsmart Bang SE megőrizte felmenői tipikus hengeres, Boombox formáját. A cég logójával díszített hordozófül is megmaradt, azonban kapunk két fém akasztókampót, melyekre a mellékelt vállpántot felapplikálhatjuk, így a Bang SE szállítása még könnyebbé válik.

A Bang SE is ugyanabból a jó minőségű, fekete műanyagból készült, mint elődei, de az elejét a nano-szálas szövetháló réteg helyett, fémháló borítja. A vállalat logója uralja a rács közepét, ami határozottan feldobja az amúgy sem unalmas megjelenést.

A legnagyobb Bang-hoz képest egy kilóval karcsúsították a hangszórót, de ennek ellenére érezni az anyagot a technikában. A 298 x 164,5 x 118,8 milliméteres méretekkel és 2091 grammos tömeggel biztosan nem kicsi hangszóró, de másrészt nem is túl nagy, amolyan „édi-béni” – ahogyan egy ismerős fogalmazott, amikor meglátta az SE-t.

Az IPX6 védelmi besorolás változatlan, így a medencés partik alkalmával sem kell aggódnunk a Tronsmart Bang SE használata közben.

A Tronsmart meghallgatta az imát – elhagyták végre a fekete alapon fekete dizájnt -, és ahogyan az elődnél, itt is jól látható, sőt tökéletesen kitapintható, gumiágyba ágyazott vezérélőgombokat kapunk. A gyáriak készítettek is egy gyorsbeállítási videót az amúgy sem túl bonyolult működés mikéntjéről.

A hátsó rész kialakítása meglehetősen érdektelen, vagy mégsem? Ebből a szögből pont úgy néz ki, mint a szovjet csoda, ami meghódította hazánkat, avagy a Rakéta porszívó, melyből az utolsó széria 1985-ben került a boltok polcaira. Szóval ezzel is ráerősít az egész Bang szériát körülölelő retró feelingre az SE.

A hátsó fronton, a vízzáró gumifül alatt találunk egy reset gombot, az USB-A portot, egy Type-C töltőportot, egy 3,5 mm-es jack portot és egy micro SD kártya foglalatot. Az USB-A csatlakozó két funkciót is betölt. Egyrészt pendrive-ról játszhatjuk le a zenéket vagy power bank-ként is funkcionál az SE, ilyenkor maximum 5V/1A-rel tölthetjük a lemerült eszközünket.

Alul két gumitalp található, amelyek még nagy hangerőn is megakadályozzák a hangszóró elcsúszását vagy elmozdulását zenelejátszás közben.

A ház mindkét végén Tronsmart logóval díszített, nagyméretű passzív membránok találhatóak, amelyek elősegítik az alacsony frekvenciák kiemelését és erőteljes basszust biztosítanak.

A passzív kamrákat körülvevő fényes RGB LED körök a hangszóró működése közben hét különböző színben, a zene ritmusára, három féle beállítási módban villognak. Természetesen, aki szeretné, az lekapcsolhatja a világítást és használhatja szolidabb formában a cuccost.

A kötöttségek nélküli zenehallgatást a Bluetooth 5.3 kapcsolat hozza el, amely atomstabil kapcsolatot biztosít. Party hangszóróknál a fejlett kodekek hiányán nem érdemes meglepődni, elég ide az SBC, az audiofil hangzást ne itt keressük, a hangsúly a bulin van. Alternatívaként a 3,5 mm-es Aux bemenet is igénybe vehető. A hangszórót ellátták True Wireless Stereo üzemmóddal, így két Bang SE összekapcsolásával valódi sztereó élményt kapunk. A készülék rendelkezik beépített mikrofonnal, így telefonálás vagy a hangasszisztensek elérése is lehetséges, már amennyiben erre igény van.

A Bang SE belsejében 2 teljes tartományú hangszórómembrán található, melyek kiegészülnek két oldalsó passzív radiátorral, így állítván elő a 40 wattos RMS összteljesítményt. A meghajtópár belső oldalán, ahogyan a membránok körül is, RGB LED gyűrű található. A fényshow az egyszerűbb zenéket szépen leköveti, feldobva ezáltal a fiesta hangulatát. A hangminőségről a Tronsmart által egyedileg szabadalmaztatott digitális hangfeldolgozási eljárás, a SoundPulse gondoskodik. Ez a technológia lehetővé teszi a hangbéli különbségek külön-külön történő feldolgozását, vagyis a basszus fokozható, miközben továbbra is sikerül magas hangokat lejátszani a hangszórónak. Valóban jól hallhatóan kiszélesíti a hangtartományt, valamint javítja a basszushatást, azonban ez egy csipetnyit a tisztaság rovására megy.

A hangtechnika teszteknél általánosan a legfontosabb az, hogy miként állítják elő a három fő frekvenciát, amelyek nagyjából alkotják az összes hangot, amit hallunk. Ezek a magas, a közép és a mély. A Bang SE jól, torzítás nélkül kezeli a magas hangokat, amelyek élesek és jól hallhatóak. A középtartomány is szépen kellemes tónussal elkülönül, a mélyeknél pedig egyértelműen érződik a basszus-centrikus hangolás.

Az SE-nek kisebb hangtartománya van, mint az előző verzióknak, de még mindig kiegyensúlyozott mély- és magashangokkal rendelkezik, erőteljes basszussal megfűszerezve. A hangolása elsősorban fiatalos, sok mély hanggal operáló modern, elektronikus, hip-hop (,,tuc-tuc-bumm-bumm”) zenék, illetve basszusokban bővelkedő rockzenéhez lett illesztve. Erősen javasolt a SoundPulse bekapcsolása – és a bekapcsolva hagyása -, mert érezhető többletet ad a hangzásminőség terén.

A beépített 8000 mAh kapacitású akkumulátor egészen elképesztő üzemidőt prezentál. Kikapcsolt LED fényekkel, 50%-os hangerőn 24 órányi folyamatos zenelejátszáshoz biztosít energiát, így csaknem a végtelenbe nyúlhat a dáridó. Nálunk a teszt alatt, jóval nagyobb hangerővel, sok-sok nyomkodással, szinte folyamatos LED parádéval, az órák összeadása után 18 óra elteltével kellett áramforrásra csatlakoztatni a legfiatalabb Bang-ot. A feltöltés 5 órát vesz igénybe, ami nem éppen kevés. A hangszóró 10 perc után automatikusan kikapcsol, ha nem csatlakozik semmilyen eszközzel Bluetooth-on keresztül, továbbá 30 perc után kikapcsol, ha a párosítás után nem szólal meg.

A Tronsmart Bang SE kellemes meglepetést okozott hangminőség terén, benne van a szomszédháborgató hangerő, nagyot szól, bőven eleget ahhoz, hogy egy partizó társaságnak kellemes háttérzenét nyújtson, kül- és beltéren egyaránt. Filmnézés közben is nagyon jól érvényesül, hangcsúszás egyáltalán nincs, teljesen más a filing, mint a TV készülékek 10-15 wattos zajongóival. A LED fényshow, a Bluetooth 5.3-as kapcsolat, a SoundPulse Audio hangzás, a TWS funkció, az IPX6 védelem és powerbank opció is hozzáadott értéket képvisel az üzemideje pedig egyértelműen lenyűgöző.

Hátrányként az akkumulátor töltöttség visszajelző LED le spórolását – a százalékos értéket a telefonunkon tudjuk csak lecsekkolni -, említhetjük. Valamint azt, hogy nagy ugrás van a hangszóró hangerejében a harmadik és a negyedik hangerő fokozat között, na bumm, azért ez ne tántorítson el senkit.

Főleg azért ne, mert a Tronsmart Bang SE mindösszesen 68.43 dollárba kerül és ennyi pénzért ez egy szemtelenül jó ajánlat. Ráadásul a GKBBANGSE kuponnal rögtön leugrik még pár dolcsi és a végső ár 57.96 dollár lesz, ami picivel több, mint 23 ezer jó magyar forint.

A legjobb az egészben az, hogy a terméket a Geekbuying magyarországi raktárjából küldik, értelemszerűen nincs VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

Ha te is az utolsó pillanatra halasztod a karácsonyi ajándék beszerzést, akkor van egy jó hírünk! Ha legkésőbb december 16 délelőttig leadod a rendelést, akkor a Tronsmart Bang SE ott lehet a karácsonyfa alatt.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid