Hivatalos a Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)

1

Nem mindenkinek van pénze – vagy szüksége – egy méregdrága, csúcskategóriás tabletre, viszont a jó hír az, hogy a szűkebb anyagi kerettel rendelkezők is decens specifikációkhoz juthatnak bizonyos esetekben. Ilyen a most hivatalossá vált Galaxy Tab A 10.1 (2016) is, ami egészen kellemes jellemzőkkel kecsegtet. 

A készülék teljes pompájában kiszivárgott néhány napja, most pedig a hivatalos bemutató is megtörtént. A táblagép 10.1 hüvelykes – ki gondolta volna? – megjelenítővel rendelkezik, amin 1920×10810 pixel sorakozik. A kijelző IPS, egész pontosan PLS technológiát használ, ez a Samsung saját megoldása egyébként.

Galaxy-Tab-10-6-4

Belül egy nyolcmagos, 1.6 GHz-re skálázott processzor húzza az igát, és bár nem említette konkrétan a sajtódokumentum, nagyon valószínű, hogy egy Exynos 7870 lapkáról van szó, nyolc darab Cortex-A53 maggal. A RAM 2 GB-os, a belső tárhely 16 GB, viszont akár egy 200 GB-os microSD-vel is vígan elboldogul a dél-koreaiak masinája.

galaxy-tab-a-10.1-2016

Egy ekkora tablettel ultraciki fotókat készíteni, de a lényeg, hogy lehet, ha valaki erre vetemedne. Az előlapon egy 2 megapixeles, f/2.2 rekeszértékkel bíró szenzor található, a hátlapon viszont már egy 8 megapixeles egység virít, f/1.9-es apertúrával. Mindkét megoldás képes Full HD felbontású videók rögzítésére.

Galaxy-Tab-10-6-2

A táblagép 155.3 x 254.2 x 8.2 mm-es dimenziókkal, valamint 525 grammos tömeggel rendelkezik, amiben természetesen benne foglaltatik a 7300 milliamperórás telep súlya is.

Kétféle kiszerelésben lehet a szerkezethez hozzájutni, a Wi-Fi-s verzió 289 eurós áron lesz kapható, míg a 4G kapcsolatokat is támogató variáns 349 euróba kerül majd.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid