Hivatalos a Samsung Galaxy Tab Active 3 – Masszív, vízálló táblagép korábbi csúcshardverrel!

0

Újabb strapabíró táblagéppel rukkolt elő a Samsung, ami a Galaxy Tab Active 3 nevet viseli. A készülék olyan tokot kapott, amellyel képes túlélni az akár másfél méteres eséseket, de még a tok híján is működőképes marad 1,2 méteres zuhanásokat követően. Nem csupán a táblagép, hanem a mellékelt S Pen toll is vízálló lett, míg a hardveres jellemzők szempontjából egy nagyon korrekt felső-középkategóriás ajánlattal van dolgunk.

Mondanunk sem kell, hogy a Samsung Galaxy Tab Active 3 külső borítása az IP68 minősítésnek megfelelően áll ellen az elemek csapásainak, tehát a készülék kiváló társa lesz azoknak, akik a szabadban kénytelenek munkát végezni. A készülék képernyője 8 hüvelykes, felbontása 1920 x 1200 pixel, a gyártás során LCD panelt használtak. A kijelzőt kesztyűben is lehet vezérelni, de ha az túl vastag szövetből lenne, akkor ott lesz a szintén IP68 minősítéssel rendelkező S Pen.

A táblagép burkolata alatt Exynos 9810 végzi a számításokat, a lapkakészlet már ismerős lehet a Galaxy S9, illetve Note 9 kapcsán, hiszen ezekben a készülékekben is pontosan ez a chipset teljesít szolgálatot. A lapkakészlet mellé 4 GB RAM, valamint opcionálisan 64 vagy 128 GB belső tárhely került, utóbbi bővíthető micro SD kártya segítségével. A táblagép Android 10 operációs rendszert futtat, amelynek részét képezi a DeX funkcionalitás – ez a Samsung asztali felülete Android rendszeren -, illetve megkapjuk a Knox által biztosított védelmet is. Biometrikus azonosításra van ujjlenyomat-olvasó, illetve ott lesz az arcfelismerés lehetősége is.

Fotózni használhatjuk a hátoldalon található 13 megapixeles, illetve az előlapi 5 megapixeles modult. A Samsung Galaxy Tab Active 3 hardveres komponenseit egy 5050 mAh kapacitású, cserélhető akkumulátor látja el energiával. Amennyiben biztosítva van a folyamatos áramellátás, használható egy úgynevezett No Battery üzemmód, ami meggátolja az akkumulátor degradálódását.

S Pen IP68 ellenállással

A készülék mellé elérhetőek harmadik féltől származó kiegészítők, az egyik mPOS (bankkártya terminál) funkcionalitással látja el a készüléket, míg a másik vonalkódok beolvasására biztosít lehetőséget. A vállalat ígéretet tett arra, hogy akárcsak a Galaxy Xcover Pro, a táblagép legalább 3 nagyobb Android frissítést fog kapni, ami elsődleges fontossággal bír a hivatali szervek és más kormányzati ügyfelek számára, amelyek tipikusan tovább használnak egy eszközt, mint az átlag felhasználó.

A Samsung Galaxy Tab Active 3 forgalmazása Európában és Ázsiában hamarosan megkezdődik, de a későbbiekben további régiók is részt vesznek majd az értékesítésben. A készülékből kérhető Wi-Fi only, illetve LTE modemmel rendelkező változat is, mindkettő Wi-Fi 6 támogatást is kapott. Az árazás egyelőre nem ismert.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid