Hivatalos a TCL 10 Plus és a TCL 10 SE

0

A nem mellékesen az Alcatel telefonok gyártásáért is felelős kínai TCL két vadonatúj mobillal örvendeztetett meg bennünket, amelyek a középkategóriában fognak majd sikert aratni, úgy, hogy vélhetően a pénztárcába se kell értük mélyen belenyúlni. A TCL 10 Plus és a TCL 10 SE Android 10 operációs rendszert, elég komoly akkumulátort, valamint méretes megjelenítőt kínálnak.

TCL 10 Plus

Az okostelefon 6,53 hüvelykes AMOLED kijelzővel, 2340 x 1080 pixeles felbontással, valamint csepp alakú szenzorszigettel rendelkezik, ebben foglal helyet az előlapi 16 megapixeles kamera. Az ujjlenyomat-olvasó a megjelenítő mögött húzódik. A hátoldalon az elsődleges képrögzítő modul szerepét egy 48 megapixeles érzékelő tölti be, amelynek munkáját egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles dedikált makró kamera, illetve szintén 2 megapixeles mélységérzékelő támogatja.

A készülék belsejében Qualcomm Snapdragon 665 lapkakészlet végzi a számításokat, az operatív memória kapacitása lehet 6, de akár 8 GB is, míg a belső tárhely 64, 128 vagy akár 256 GB-os kapacitásban is elérhető. A háttértár mindegyik esetben bővíthető micro SD kártya segítségével. Az akkumulátor 4500 mAh-s, a telep támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltési szabványt. Az említésre méltó hardveres alkotóelemek közé tartozik még az NFC chip, no meg a fülhallgató kimenet.

TCL 10 SE

A két modell közül valószínűleg ez lesz az olcsóbb, erről árulkodik a telefon hardveres összetétele is. A képernyő 6,52 hüvelykes, a gyártás során LCD panelt használtak, a felbontás pedig HD+. Az előlapi kamerát ezúttal is egy csepp alakú szenzorsziget rejti, a felbontása 8 megapixel. A hátoldalon összesen három kamera foglal helyet, a rivaldafényt a 48 megapixeles főszenzor kapja, de van itt még egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű egység, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő. Szintén a hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó.

 

A TCL 10 SE működése lehetetlen volna a belsejében lévő MediaTek Helio P22 lapkakészlet nélkül, amely mellett 4 GB, valamint 128 GB bővíthető tárhely szolgál. A telefon energiaellátását egy 4000 mAh kapacitású telep felügyeli, amelyet 15 W-os adapterrel is tölthetünk. Akárcsak az előbbi modell, ez is megkapta a fülhallgató kimenetet, valamint az NFC chipet, így akár a bankkártya is helyettesíthető az okostelefonnal.

A telefonok árazása egyelőre nem ismert, de a gyártó üzletpolitikájából kiindulva valószínűleg egyikük vételára sem lesz vészes. A mobilok elsőként Oroszországban lesznek kaphatóak, és bár jelenleg nincs információ további régiókban történő értékesítésről, cseppet sem lepődnénk meg, ha idővel másutt is forgalomba kerülnének.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid