Hivatalosan is megindult a Samsung mobilok Android 6.0-s frissítése

14

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy a mai napon globálisan is megindult a készülékeik Marshmallow frissítése, kezdve a Galaxy S6 és S6 edge modellekkel.

Dél-Koreában már korábban megjelent az új szoftver, és Lengyelországban is feltűnt néhány napja, most azonban szélesebb körben is megindult a tavalyi csúcsmodellek rendszerfrissítése. Egyelőre az S6 és S6 edge modellekről van szó, de a Samsung szerint hamarosan újabb készülékek csatlakoznak, minden bizonnyal az S6 edge+ és a Note 5 első körben.

Az Android 6.0.1-es szoftver több látványos és kevésbé látványos újítást hoz a készülékekre. Megújul egyrészt a felület (ikonok, gyorskapcsolók, animációk, stb.), illetve megkapjuk a Marshmallow legfontosabb új funkcióit, mint például az akkukímélő Doze-t vagy a Google Now On Tapet.

galaxy-s6-android-6-0-marshmallow

Az S6 edge és S6 edge+ tulajok még több újdonságra számíthatnak, hiszen jelentősen kibővíti a Samsung az oldalsó képernyőrészek funkcionalitását. Az oldalt felbukkanó ikonok ezentúl két oszlopban foglalhatnak majd helyet, azaz több minden fér el ide, de megjeleníthetőek lesznek itt a friss hírek, illetve különböző eszközök is (pl. vonalzó, iránytű, zseblámpa kapcsoló).

s6-edge-uj-funkciok

galaxy-s6-s6-edge-android-6-0-marshmallow-update-2s6-android-6.0Szintén sokak által várt újdonság, hogy a kamerában ezentúl a záridőt is állíthatjuk, ami különösen jól jöhet például éjszakai fotózásnál. Azt sajnos még nem tudni, hogy hazánkban pontosan mikor lesz elérhető az új szoftver, de elsőként minden bizonnyal a független készülékek frissülnek, talán már napokon belül.

forrás: Samsung, BGR

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid