Jönnek az LG X mobilok

0

Az LG bejelentette, hogy a jövő heti MWC expón egy új, középkategóriás mobilszériát fog bemutatni, ami az “X” betűvel lesz fémjelezve. A sorozat két taggal debütál, amelyek az LG X Cam, valamint az LG X Screen nevekre hallgatnak. A vállalat azoknak szánná a két mobilt, akik nem akarnak csúcstelefont, ugyanakkor nem szeretnének lemondani a minőségi kijelzőről vagy a remek kamerákról. 

Az X Cam egy nyolcmagos processzor által hajtott készülék, amelynek magjait 1.14 GHz-re skálázták, de a mobilból nem sajnálták ki az 5.2 hüvelykes 1920×1080 felbontású megjelenítőt sem. Mindenképpen örvendetes tendencia a Full HD panelek hódítása a középkategóriában, és azért az sem rossz, hogy egy ilyen készülék esetében nem adják már alább 2 GB operatív memóriánál. A belső tároló mérete 16 GB, az akkumulátor kapacitása pedig 2520 mAh.

A telefon neve ugye X Cam, és a dél-koreaiak igyekezték a mobilt méltóvá tenni erre az elnevezésre. A készülék hátlapján két kameraszenzor található, amelyek 13, illetve 5 megapixeles felbontással rendelkeznek. A frontoldalra egy 8 megapixeles egység kerül, ami több, mint elegendő videotelefonálásra vagy csücsörítős bulifotók készítéséhez. A telefon nem fogja lehúzni a zsebünket, hála a 118 grammos összsúlyának, és az is jó hír, hogy friss szoftverrel, vagyis Android 6.0-val kerül majd a boltok a polcaira.

lg x szeria

Az LG X Screent egy négymagos, 1.2 Ghz-re kalibrált processzor működteti. Ahogyan az előbbi készüléknél, úgy most sem írunk pontos lapkatípust, mert azt még egyelőre nem fedték fel. Azt azonban már most tudni, hogy a mobilnak egy 4.93 inches kijelzője lesz, amelyen HD felbontásban sorakoznak a képpontok. Az igazi nagy dobás azonban az LG V10-hez hasonlatos másodlagos kijelző, amely 1.76 colon kínál 520×80 pixelt. A többfeladatos munkavégzés terheit egy 2 GB-os RAM modul cipeli, míg a fájlok tárolására 16 GB áll majd rendelkezésre, ebből persze valamennyit lecsippent magának a rendszer. Ha fotózni szeretnénk, akkor ott lesz a 13/8 megapixeles kamerapáros, a konnektor sűrű látogatásától pedig egy 2300 mAh-s telep igyekszik minket oltalmazni, remélhetőleg sikerrel. Utóbbira azért van esély, hiszen ezen a készüléken is a legfrissebb, vagyis a Marshmallow rendszer fut majd.

A készülékeket február 22-én fedik fel, egy nappal a zászlóshajó, az LG G5 bemutatója után. Hogy mennyibe kerülhetnek, arról még pletyka szinten sem hallani egyelőre, azonban úgy tudjuk, hogy a rákövetkező hónaptól kezdve Európában, Ázsiában és Latin-Amerikában bárki beszerezheti majd ezeket a telefonokat.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid