A HMD publikálta, majd gyorsan le is törölte a Nokia mobilok Android 11-es frissítési ütemtervét

0

A Nokia márkájú okostelefonokért felelős HMD Global nemrégiben közzétette, aztán valamiért törölte az Android 11-es frissítési ütemtervét. Azt egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy miért tett így a vállalat, viszont mint tudjátok, ami az internetre kikerült, az onnan soha nem tűnik el igazán, így szemfüles képernyőkép készítőknek köszönhetően most mi is megismerhetjük, hogy mik (voltak?) a cég tervei az új zöld robotos rendszer terjesztését illetően.

Egyelőre nem igazán tudni, hogy mi történik itt, lehet valaki túl hamar tette közzé ezt a bizonyos ütemtervet, de az is lehetséges, hogy még egyáltalán nem volt végleges, és változni fog, mielőtt újra publikálásra kerül. Ezen lehetne rengeteget agyalni, helyette inkább nézzük meg közelebbről ezt az idő előtt napvilágra került időbeosztást.

Az első Nokia márkájú okostelefonok, amelyek megkaphatják az Android 11 operációs rendszert, azok a Nokia 8.3 5G, a 2.2, az 5.3 és a 8.1 modellek, amelyek az idei év végéig fognak frissülni. A következő év első hónapjaiban az olyan készülékek, mint a Nokia 1.3, a 4.2, a 2.4, a 2.3 és a 3.4 kaphatják meg az Android 11-es főverziót.

Valamikor 2021 első felében eljut az új rendszer a Nokia a 3.2, a 7.2 és a 6.2 mobilokra is. Aztán az év második felében a Nokia 1 Plus és a Nokia 9 PureView is frissülni fog. Android One programban résztvevő telefonoktól kicsit azért gyorsabb tempót várna az ember… Persze könnyen lehet, hogy a frissítésekkel kapcsolatban eddig példaértékű magatartást tanúsító HMD Global is látja, hogy nem annyira kóser ez az ütemterv – és éppen ezért vették le. Nem lehetetlen, hogy hamarosan újra fogják gondolni ezt a koncepciót, és amikor elkészültek, majd csak akkor tárják a nagyérdemű elé. Persze az is megtörténhet, hogy marad minden változatlanul.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid