Hamarosan érkezik a két kijelzős Nubia X

0

Sokféle megoldás létezik jelenleg az okostelefonos világban, miként lehetne a kijelző körüli kereteket a lehető legvékonyabbra faragni. Motorikusan előcsalogatható előlapi kamerák, periszkópos megoldások, szenzorsziget, és sok más kreatív ötlet igyekszik valóra váltani ezt az álmot. A végcél nyilvánvalóan az, hogy a mobilok előlapja egyetlen hatalmas megjelenítő legyen, amihez a kínai ZTE a másodlagos képernyő alkalmazását vélte a legjobb koncepciónak. A két kijelzővel működő Nubia X a hónap végén debütálni fog, és ezt a gyártó első embere is megerősítette hivatalosan.

Ni Fei, a Nubia almárka vezérigazgatója nyilvánosan megerősítette a Nubia X érkezését, amelynek bemutatója október 31-én lesz. A rangos úriember egy kedvcsináló plakátot is közzétett az interneten, ám csupán a jeles dátum, egy stilizált “X”, valamint a telefon körvonala látható ezen a bizonyos teaseren. A szóban forgó okostelefonról mindenki úgy véli, arról a két kijelzős konstrukcióról van szó, amelyet már korábban megszellőztettek ipari szivárogtatók.

A szakma eddig mint Nubia Z18s-t ismerte a telefont, viszont a Z18-hoz mérten számottevő különbségek miatt valószínűleg szükséges volt egy teljesen új elnevezés. A kínai telekommunikációs hivatalnak köszönhetően tudunk egyet és mást a mobilról, példának okáért az elsődleges képernyője 6.26 hüvelykes lesz, 2280×1080 képponttal a fedélzeten. A frontoldalon nem lesz semmilyen szenzorsziget, sem előlapi kamera, mivel az önfotózás teljes mértékben a hátlapon található képrögzítő apparátussal történik.

A folyamatban nagy segítségünkre lesz a hátoldalra szerelt 5.1 colos OLED technológiát használó, 1520×720 felbontású kijelző. A mobilon található egyetlen kamerarendszer 24, valamint 16 megapixeles érzékelőket használt. Ez a bizonyos hátlapi képernyő támogatni fogja az Always On funkciót, ezen felül képes lesz a maga teljességében megjeleníteni az Android operációs rendszer felületét, így a funkcionalitása nem fog ki merülni önarcképek készítésében, vagy az értesítések kijelzésében.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid