A Hongmeng OS lehet a Huawei új rendszere, és már ősszel megérkezhet

0

Korábban már többször hallhattunk arról, hogy a Huawei saját operációs rendszer fejleszt arra az esetre, ha nem használhatná többet az Androidot, és az elmúlt napok eseményeinek fényében ez igencsak aktuálissá vált. Eddig nem sok mindent lehetett tudni az új OS-ről, most azonban kiderült róla ez-az.

A Huawei Central úgy tudja, hogy a Huawei első saját fejlesztésű rendszere Hongmeng néven fut. Persze nem biztos, hogy végül ezen a néven jelentik majd be, de egyelőre így hívják az új OS-t a fejlesztési szakaszban. Egyébként korábban egy Kirin OS-ről is lehetett már hallani, az is lehetséges, hogy ez lesz majd a végleges név.

Egy másik hír szerint a Huawei vezetője, Richard Yu nemrég azt írta egy privát WeChat csoportban, hogy az új OS idén ősszel debütál. Bár még ezt sem erősítették meg hivatalosan, de teljesen logikusnak hangzik, hiszen a Google már most sok fejlesztést elvett a gyártótól, és augusztus 19-én lejár a nemrég bejelentett 90 napos haladék is. Ezután a Huawei teljesen magára lesz utalva szoftveres téren.

Egyébként a Huawei saját rendszere már legalább 2012 óta fejlesztés alatt van, tehát egyáltalán nem kizárt, hogy őszre készen áll majd a debütálásra. Sajnos azonban konkrétumokat egyelőre nem tudunk róla. Kérdéses, hogy mennyire hasonlít majd az Androidra, milyen alkalmazáskínálat lesz, stb.

Forrás: Huawei Central, Engadget

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid