A Honor dobná piacra az első 5G mobilt 2019-ben, de más nagy tervük is van

0

Az előlapot teljesen elfoglaló képernyők és a hajlítható okostelefonok hajnala hamarosan megvirrad, ám ezeken felül létezik még egy telekommunikációs innováció, amit szintén sokan várnak már. Bizony, az 5G kapcsolatokról van szó, az új mobilhálózati szabvány lesz az egyik legmeghatározóbb újítás 2019-ben. Miközben lassan, de takarosan fejlődik az ehhez szükséges infrastruktúra, szinte minden komolyabb gyártó ígér valamilyen kompatibilis készüléket a következő évre. Nem meglepő módon egy kínai gyártó közülük a legambiciózusabb, melynek célja a legelső 5G mobil piacra dobása.

Az új telekommunikációs szabvány új szintre emelheti a mesterséges intelligencia, és az eszközök közötti kapcsolat lehetőségét. Ez egy olyan trend, amiből vétek lenne kimaradni, a pioníroknak pedig mindenképpen babérkoszorú és kézzelfogható üzleti előny lesz a jutalma. A minap Hong Kongban tartottak egy rendezvényt, ahol a Honor elnöke, George Zhao azt nyilatkozta, vállalata kész megjelentetni egy 5G képes mobilt 2019-ben. Az úriember már régi motoros ebben a szakmában, így szavaira érdemes figyelni, hiszen már a 3G alapjainak lefektetésekor is benne volt a bizniszben.

Állítása szerint három dolog szükséges az újítás megvalósításához. Az első olyan szabadalmi kezdeményezők színre lépése, mint a Huawei, a második a különböző cégek aktív promóciós és egyéb hozzájárulása a hálózatok fejlesztéséhez, gondoljunk itt bátran az Apple-re, a Samsungra, vagy a Qualcommra. És végül, de nem utolsó sorban fontos minden gyártó, ami 5G képes készülékkel rukkol elő, és persze ne feledkezzünk meg az új hálózati szabványt támogató alkalmazások fejlesztőiről sem.

George Zhao tudja mitől döglik a légy, ha okostelefonokról van szó… Forrás: AndroidPIT

Ebből a munkából, mint ahogyan azt sejthetitek, a Huawei oroszlánrészt vállal, kapásból ott van a Kirin 980 processzor, ez a lapkakészlet már egy Balong 5000 modemmel érkezik, ami natívan támogatja az 5G hálózatokat.

Azt nem tudni biztosan, hogy valóban ők lesznek-e az elsők, akik forgalomba hozhatnak egy 5G mobilt, de az tény hogy ott szeretnének lenni az élen, sőt, vágyuk bejutni 2020-ig az öt legnagyobb okostelefon-gyártó közé, 2022-re pedig az első három között lenni (természetesen önállóan, a Huawei nélkül). Ez az óhaj eléggé merész, viszont cseppet sem üres beszéd a Honor idei gyarapodását tekintve. De mint azt tudjátok, ez is kicsit olyan, mint a Trónok Harca, lesznek ott más vállalatok is, még több dicsőségre és haszonra vágyva, valamint akik jelenleg a vezetői helyeken ülnek, nem fogják olcsón adni pozíciójukat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid