A Honor ismét elveszítheti a hozzáférést a Google-szolgáltatásokhoz

0

A Huawei az amerikai tiltások miatt eladni kényszerült a Honort, hogy a fiatalokat célzó márka immáron független cégként mentesüljön a szankciók alól. Azonban sokak szerint ez csak trükközés volt, és most republikánus politikusok azért lobbiznak, hogy a Honort ismét tiltsák el az amerikai technológiáktól.

A Huawei 2013-ban hozta létre a Honor almárkát, ami főként a fiatalokat célozta, és az olcsóbb árazásával olyan gyártók ellen indult harcba, mint a Xiaomi. A siker nem maradt el, azonban a 2019 májusában bevezetett amerikai szankciók miatt folyamatos hanyatlásnak indult a kínai vállalat. Az egyik legnagyobb problémának eleinte a Google-szolgáltatásoktól való eltiltás tűnt, de azóta az alkatrészhiány miatt is komoly gondban van a Huawei, és a legutóbbi statisztikák szerint már nem csak világszerte, hanem Kínában sincsenek ott az 5 legnagyobb gyártó telefongyártó között.

A Huawei úgy próbált némileg javítani a helyzeten, hogy tavaly év végén eladták a Honort egy kínai konzorciumnak, ami elvileg így már egy tőlük független vállalatként mentesült a tiltások alól. Nemrég meg is érkeztek felsőkategóriás Honor 50 mobilok, amik egyelőre még csak Kínában kaphatók, de a nemzetközi piacokon elméletileg már Google-szolgáltatásokkal kerülnek majd forgalomba.

Így tehát egészen jók lennének a Honor kilátásai, de nem mindenki hisz benne, hogy valóban független lett a vállalat a Huawetől, illetve a kínai államtól.

A képviselőház 14 republikánus képviselője nemrég arra kérte az amerikai kereskedelmi minisztériumot, hogy a Honort is helyezze ugyanolyan korlátozások alá, amelyeket a Huaweire alkalmaztak. Az indoklás szerint a Honor csak azért vált ki Huaweiből, hogy megkerüljék a tiltásokat, amelyeknek a célja, hogy ne kerüljön amerikai technológia és szoftver a Kínai Kommunista Párt kezébe.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az ügy folytatása, de a Biden-adminisztráció egyelőre folytatja azt a Kínával szembeni kemény politikát, amit Trump kormányzata megkezdett, így nem biztos, hogy annyira jók a Honor kilátásai a jövőre nézve.

Forrás, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid