Variálható rekeszértékű kamerával jönnek a Huawei Mate 50 mobilok

0

Reméljük, nem felejtettétek el, hogy szeptember 6-án mutatják be a Huawei Mate 50 sorozatot, amelynek érkezésére oly sokat kellett várnunk. Az okostelefonok hosszú ideig álltak fejlesztés alatt, így aztán elég sok mindent lehetett róluk hallani, most azonban egy hivatalos bejelentés érkezett a kamerákról.

A Huawei most hivatalosan is megerősítette, hogy a Mate 50 készülékek kamerái variálható rekeszértékkel fognak rendelkezni, vagyis jobban mondva az elsődleges képrögzítő egységek. Ez azért nagy szám, mert mostanában az összes okostelefon-kamera fix rekeszértékkel rendelkezik, néhány ritka kivételtől eltekintve, és azok is általában legfeljebb két beállítás között tudnak váltani. A kínai gyártó pontos részleteket nem fedett fel, de az eddigi értesülések alapján a kamerák képesek lesznek egyenletesen váltani az f/1,4 és f/4 értékek között bármilyen apertúrára.

Ez a beállítási lehetőség biztosítja a felhasználók számára a mélységélesség szabályozását – ugye minél nagyobb az f-érték, annál nagyobb a mélységtartomány -, de azt is lehetővé teszi, hogy a kamera lassítson a zársebességen a készülendő kép minőségének kockáztatása nélkül.

Ha egy kicsit tovább ásunk nem hivatalos információk között, akkor megtudhatjuk azt is, hogy a Huawei Mate 50 Pro hátoldalán összesen négy kamera foglal helyet, az elsődleges modul 50 megapixeles lesz, a belsejében Sony IMX766 szenzorral. Az 1/1,5 hüvelykes fő érzékelő mellé kerül még egy 13 megapixeles, ultraszéles látószögű egység MX688 modullal, valamint egy 40 megapixeles, monokróm, IMX600 alapú kamera is. Semmiképp sem szabad megfeledkezni az OmniVision OV64B érzékelővel felszerelt, 64 megapixeles, 3,5x periszkópos kameráról sem, amely szintén a hátlap éke lesz, legalábbis ezt állítja Digital Chat Station, az egyébként megbízható tippeket szállító ázsiai szivárogtató.

A kamerák működéséhez szükséges technológiai alapokat a Huawei házon belüli XMAGE részlege fogja szolgáltatni, a fotók készítésekor pedig még egy HiSilicon NPU modul is besegít majd. A kereskedelmi tiltások továbbra is érvényben vannak, tehát a Mate 50 mobilok képtelenek lesznek az 5G hálózatokra csatlakozni, a belsejükben a jelenlegi Qualcomm csúcslapkák 4G modemmel szerelt változatai teljesíthetnek majd szolgálatot.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid