A Huawei megerősítette a P50 sorozat globális forgalmazását

0

Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, a Huawei nemrég elárulta, hogy a P50 széria tagjait július 29-én mutatják be. Ráadásul a készülékeket nem csupán Kínában fogják értékesíteni, tudtuk meg a vállalat egyik finnországi munkatársától, aki kijelentette, hogy az új zászlóshajó készülékek világszerte forgalomba fognak kerülni.

Arról is szó esett, hogy a kínai gyártó igyekszik továbbfejleszteni saját szoftveres ökoszisztémáját, amely immáron 134 ezer alkalmazással, valamint 4 millió regisztrált fejlesztővel büszkélkedhet, így habár a Google Szolgáltatások és a kapcsolódó applikációk nem elérhetők Harmony OS rendszeren, a legtöbb fontosabb programnak már van használható alternatívája. Az is fontos, hogy minél több modern okostelefon csatlakozzon a platformhoz, a P50 mobilok esetében pedig pontosan ez fog történni.

Egy korábban publikált kedvcsináló megerősítette, hogy a készülékek hátoldalán továbbra is Leica kamerákat fogunk találni, és az újdonságok közül legalább egy rendelkezni fog 125 mm-es periszkópos modullal, f/3,4 rekeszérték mellett. Nagyon úgy fest, hogy ez ugyanaz a lencse lesz, mint amit a P40 Pro és Mate 40 Pro modelleken láthattunk, de nem hivatalos értesülések vadonatúj szenzorokat jósolnak a P50 sorozathoz.

Az már kicsit zavarosabb, hogy milyen lapkakészlet teljesít szolgálatot a készülékek belsejében. A kínai gyártó Kirin 9000 chipekből álló készlete kezd kimerülni, így aztán állítólag kénytelenek lesznek Snapdragon 888 chipeket is felhasználni, ám egy olyan változatot, amely csupán LTE modemmel rendelkezik.

Úgy látszik, ezekhez a módosított chipekhez engedik majd a hozzáférést az amerikai kormányzat döntéshozói, de azért van némi kegyetlenség abban, hogy emiatt az 5G egyik legnagyobb zászlóvivője kénytelen 4G modemekkel szerelni legújabb zászlóshajóit, vagy legalábbis azoknak egy részét. Amennyiben így alakul, már csak az lesz érdekes, hogy mely változatok kerülnek majd globális forgalomba, és mely iterációk maradnak a kínai határokon belül.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid