A Huawei operációs rendszere szakít az Androiddal

0

A Huawei idén nyáron mutatta be a fejlesztőknek a HarmonyOS Next nevű operációs rendszert, amely a kínai gyártó összes jövőben megjelenő készülékének egységes szoftveres ökoszisztémája lesz. A cég vezetője, Richard Yu azt állítja, hogy a rendszer már nincs messze az általános bevezetéstől, viszont lesz egy igencsak nagy hiányossága.

A HarmonyOS Next rendszerből ki fog maradni az Android APK-k támogatása, emiatt a Huawei ökoszisztémája képtelen lesz Android alkalmazásokat installálni, vagy azok kódjait olvasni. Ránézésre a HarmonyOS Next teljesen úgy fest, mint a most is használt verzió, jelenleg ugye a 4-esnél tartunk, de a Huawei kihagyta belőle az Android könyvtárak támogatását.

Úgy tűnik, a Huawei egyre komolyabban veszi saját szoftveres ökoszisztémáját, amelynek fejlesztése gőzerővel zajlik, erőforrást nem kímélve. A Zhilian Recruitment értesülései szerint a cég most is javában toborozza a szakembereket a HarmonyOS fejlesztéséhez. A leginkább hirdetett pozíciók közé a szoftverfejlesztői, a mobilfejlesztői, illetve az internetes, szoftveres és távközlési termékértékesítéssel kapcsolatos állások tartoznak.

A Huawei megválogatja, hogy kikkel dolgozik együtt, a meghirdetett állások háromnegyedéhez egyetemi végzettség és legalább 3 év munkatapasztalat szükséges. Viszont mindezekért az elvárásokért cserébe a gyártó átlagon felüli bérezést kínál. A HarmonyOS tehát fejlődik, és elviekben a legjobb szakemberek kezében van. De vajon az Android-kompatibilitás elhagyása milyen következményekkel jár majd hosszabb távon a cég, és felhasználói számára?

 Forrás: GSMArena
Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid