A Huawei P40 Pro már rendesen meg fog jelenni Európában

0

A Huawei Mate 30 mobilok európai megjelenésének keresztbe tett az USA tiltása, ugyanis a gyártó úgy volt vele, hogy Google-szolgáltatások nélkül nem sok értelme van itt piacra dobni az újdonságokat. Ez a helyzet azonban csak ideiglenes, az következő zászlóshajó szériát már nem szeretnék, hogy hasonló sorsra jusson.

A Mate 30 Pro nemrég betette a lábát Európába, de egyelőre csak Spanyolországban kapható hivatalos forgalmazásban, egyetlen Huawei üzletben, és csak ezüst színben. A készlet is nagyon korlátozott, a gyártó ugyanis nem számít nagy keresletre. Komolyabb bővülés nem is várható idén, legfeljebb néhány régióban jelenik majd meg a mobil, ami messze van a megszokott értékesítéstől. Ennek nyilván az az oka, hogy gyárilag nem futhatnak Google-appok a vállalat újabb mobiljai, így többek között a Play Áruházról is le kell mondani, ami elég nagy érvágás lenne az európai felhasználók többségének. Egy friss jelentés szerint azonban a Huawei P40 mobilok már teljes gőzzel meg fognak jelenni nálunk is, akár lesz Google-licenc, akár nem.

A The Information nevű lap arról számolt be, hogy a Huawei P40 és a P40 Pro nem sokkal a bejelentés után meg fognak jelenni a nemzetközi piacokon. A P30 széria március 26-án debütált, és április 1-ján már kapható is volt, tehát valami hasonlóra lehet számítani jövőre a P40 telefonokkal kapcsolatban.

Az USA egyébként nemrég elkezdett kiadni bizonyos kereskedelmi engedélyeket különböző amerikai vállalatoknak, amelyek értelmében folytathatják a Huawei-jel való együttműködést. Bár azt még nem tudjuk, hogy a Google is kapott-e ilyet, vagy hogy fog-e kapni, de ha igen, akkor megoldódik a Huawei mobilok egyik legnagyobb problémája. Ha pedig esetleg ez mégsem történne meg, akkor életbe lép a B terv. Nem, nem a gyártó saját rendszerére gondolunk, hanem a HMS-re (Huawei Mobil Services), ami a GMS-t (Google Mobile Services) hivatott pótolni. Ez egy komplett mobilos szoftvercsomag, amelyben vannak különféle fontos appok, háttérszolgáltatások, és persze alkalmazásbolt is.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid