A Huawei szerint a tiltások ellenére is beelőzik a Samsungot

0

A Huawei vezetője nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy hogyan befolyásolta a világpiacon betöltött szerepüket az USA tiltása, illetve hogy milyen terveik vannak a közeljövőben.

Az első, és talán legérdekesebb kijelentés, hogy a Huawei szerint már idén megszerezték volna a vezető szerepet a mobilos szegmensben, ha nincsenek a szankciók, vagyis már ők lennének az első számú telefongyártó. Ehhez be kellett volna előzni a jelenlegi első Samsungot, és bár ez még nem sikerült, így sem lehet oka panaszra a kínai vállalatnak, ugyanis messze a legnagyobb növekedést produkálták az elmúlt időszakban.

Egyébként a Huawei tervei nem változtak, továbbra is az első helyre törekszenek, amit szerintük rövidesen el is fognak érni. A növekedés sebességét figyelembe véve, 1-2 éven belül ténylegesen lehagyhatják a Samsungot, még akár akkor is, ha az USA nem vonja vissza a szankciókat.

Egyébként nemrég számoltunk be róla, hogy az Egyesült Államok kereskedelmi hivatala elkezdett kiadni bizonyos licenceket az amerikai vállalatok számára, ami felmentést ad a tiltás alól. A Microsoft például már kapott is ilyen engedélyt, a Google-ről azonban egyelőre nincs döntés. Ren Zhengfei szerint a keresőóriás még nem kapott ilyen licencet, de nem is tagadták meg a kérelmüket, tehát egyelőre nem tudni, jöhetnek-e Play Áruházzal és más Google-alkalmazásokkal az újabb Huawei készülékek.

Ha esetleg nem jönnének meg a szükséges engedélyek, és hosszabb távon sem férhetne hozzá a Huawei a keresőóriás szolgáltatásaihoz, akkor sem fognak kétségbe esni. A vállalat első embere szerint van egy nagyszabású tervük erre az esetre, de ezt sajnos nem részletezte. Igazából két dologra gondolhatott, vagy a saját OS-re (Harmony/Hongmeng), vagy pedig a HMS-re, ami a Huawei mobilos szolgáltatásait takarja (ezzel pótolnák a Google-appokat, vagyis a GMS-t).

Forrás: CNN

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid