A Huawei termékek mellőzésére szólít fel az USA

0

Azt eddig is tudtuk, hogy az USA-ban nem igazán szívlelik a kínai gyártót, de úgy tűnik, hogy már nem csak erről van szó, mivel bojkottra szólítják fel a szövetséges országokat is.

Az Egyesült Államok tovább folytatja a Huawei elleni hadjáratot, és egyre messzebb megy. Már az is érdekes volt, hogy megakadályozták a gyártó AT&T-vel való szerződését, ami hatalmas érvágást jelentett az amerikai terjeszkedésnek, mivel a felhasználók arrafelé főleg a szolgáltatóktól szerzik be a mobiljukat.

Ezután többször is nyíltan bírálták a céget, majd megtiltották a tisztviselőknek, hogy Huawei telefont használjanak. Ez azért történt, mert szerintük a gyártó szorosan együttműködik a kínai kormánnyal, és így fennáll a kémkedés lehetősége, ami számukra túl nagy kockázat. Most pedig már a szövetséges országokat is megpróbálják rávenni a Huawei termékeinek mellőzésére.

Egy belsős forrásra hivatkozva hozta le a hírt a The Wall Street Journal, miszerint az amerikai tisztviselők már kapcsolatba léptek Németországgal, Olaszországgal, Japánnal és más országokkal is, hogy bojkottra szólítsák fel őket. Érdekesség, hogy nemrég Ausztráliában is ajtót mutattak a Huawei-nek, és egyszerűen megtiltották nekik, hogy 5G-s mobilhálózatot építsenek ki náluk. A ZTE is hasonló sorsra jutott, és mindkét céggel kapcsolatban nemzetbiztonsági okokra hivatkoztak hatóságok.

Nincs tehát egyszerű helyzetben a Huawei, bár aggodalomra azért egyelőre nincs ok. A világ második legnagyobb gyártójáról van szó, akik ráadásul hihetetlen mértékű növekedést produkáltak az elmúlt években, és lassan már a Samsung elsőségét fogják veszélyeztetni.

A Huawei egyébként tagadta az ellene felhozott vádakat, szerintük ez csak egy újabb állomása az Egyesült Államok Kína ellen vívott kereskedelmi háborújának, és így próbálják meg előnybe hozni az amerikai cégeket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid