A Huawei Y3 (2018) lett a vállalat első Android Go mobilja

0

Nem mindenkinek kell méregdrága okostelefont vennie ahhoz, hogy élvezhesse az Android operációs rendszer által biztosított lehetőségeket. Erre a célra, és kifejezetten visszafogott hardverre alkották meg a Google nagyjai az Android Oreo (Go edition) operációs rendszert, amelyet egyre több gyártó ölel a keblére. A legújabb a Huawei, amelynek végre megérkezett az első olyan mobilja, ami a pehelysúlyú OS-t futtatja. 

A Huawei Y3 (2018) tehát a kínaiak első Android Go okostelefonja, egyelőre még nem tudni milyen áron lesz kapható, de a specifikációk és a cég üzletpolitikája alapján valószínűleg nem lesz húzós összeg (minden bizonnyal 100 dollár alatt).

A telefon megjelenítője 5 colos, a felbontás 854×480, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles kamera csücsül LED villanó társaságában.

Ami a beltartalmat illeti, különös módon nem egy házon belül fejlesztett lapka került a burkolat alá, hanem egy MediaTek chip, egész pontosan a négymagos MT6737, amelyet 1 GB RAM, valamint 8 GB belső tárhely egészít ki. Utóbbit bármikor lehetőségünk van egy micro SD kártya segítségével tovább bővíteni.

A készülék támogatja két SIM kártya egyidejű behelyezését, a 4G LTE hálózatok meg sem kottyannak neki, az akkumulátor pedig 2280 milliamperóra kapacitással bír, ami a MediaTek lapkából és a könnyített operációs rendszerből kiindulva biztosan tisztességes üzemidőt biztosít majd.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid