Igazából nem egy lyuk van a Redmi K30 kijelzőjén

0

A Redmi K30 páros már hivatalos néhány napja, és egyelőre azt lehet mondani, hogy a mobilok egyöntetűen élvezik a rajongók, valamint a szakma szimpátiáját. Nem véletlenül, hiszen hardveres felszereltségük kiváló, a rengeteg komponens közül pedig külön figyelmet érdemel a megjelenítő, ami egyrészt kellemesen méretes a maga a 6,67 colos képátlójával, ráadásul a 120 Hz-es képfrissítési rátát eddig nem alkalmazták Redmi telefonban. Aztán ott van még az előlapi kivágás, melynek belsejében duál kamerakészlet található. Sőt, mint az kiderült, igazából két lyuk van a képernyőn egy helyett, csak ezt eddig ügyesen elrejtették előlünk.

A fél világ technológiai sajtója és rengeteg éles szemű rajongó a készüléket figyelte, miként lehetséges, hogy ez az apróság elkerülte a figyelmünket? A válasz egyszerű: szoftveres trükkről van szó, amelynek köszönhetően a két kivágás közötti tér szimplán eltűnik. Számos Weibo-poszt került fel az internetre, amelyeken jól látható, milyen módon működik ez a fifikás opció.

Now you see me…

Ha a képrögzítő egységet teljes egészében szeretnénk elrejteni, egy pillanatra látszódni fog a két kamera közötti kijelzőrész, de akadtak olyan felhasználók is, akiknek sikerült permanensen láthatóvá tenni a két különálló lyukat.

…now you not.

Mivel a K30 szériába tartozó okostelefonok LCD képernyőt használnak, a fekete kivágások nem rejthetőek el tökéletesen, hiszen ez a panel panel az AMOLED konstrukciókkal ellentétben képtelen olyan tökéletes fekete árnyalatot elállítani.

Mindenesetre, ha azok a szerencsések, akik már a kezükbe vették ezeket a készülékeket, nem posztolják ki az internetre különös felfedezésüket, a legtöbben észre sem vettük volna ezt az apróságot. Hogy tetszik Nektek ez a duál kivágásos megoldás? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid