Igazi csúcsragadozó lehet a Sony Xperia XZ Pro

0

A Sony következő felsőkategóriás csapásmérése az okostelefonos piacra az Xperia Xz Pro nevet fogja viselni a legfrissebb hírek szerint. Ha hihetünk ennek a közelmúltban szárnyra kapott szóbeszédnek, a készüléket valamikor az idei MWC kiállításon leplezik le a nagyérdemű előtt. 

Nyilván elég rövidke írás lenne ez, ha nem derült volna ki ez-az a telefonról. Az itt olvashatóakat nem érdemes készpénznek venni, de elég hihetőnek tűnnek ahhoz, hogy a Sony zászlóshajója valóban ilyen legyen. Beszélnek itt példának okáért 5.7 colos OLED kijelzőről, amin 4K felbontásban kápráznak a tartalmak, szó esett a régóta várt vékonyabb kávákról, és arról, hogy a japánok is átveszik a 18:9 képarányt, vagy valami ahhoz hasonló megoldást.

Egy lehetséges koncepció

A Sony mobilok mindig valamilyen különlegességet igyekeznek felvonultatni, ha fotózásról van szó, erről a fenevadról pedig úgy hírlik, hogy a hátoldalon duál kamerája lesz egy 18 megapixeles, 1.33 mikrométeres pixelekkel felvértezett, illetve egy 12 megapixeles, 1.38 mikrométeres pixelmérettel ellátott szenzorral. Az előlapra 13 megapixeles kamerát szerelnek majd a fáma szerint, ami bőven tökéletes lehet alkalmi önfotózásra, videóhívások lebonyolítására.

A hardveres erőt egy Qualcomm Snapdragon 845 lapka fogja kölcsönözni, ehhez nem kevesebb, mint 6 GB RAM kerül a burkolat alá, a belső tárhelyet pedig nagyvonalúan 128 GB-osra szabhatják a japán mérnökök. Az Xperia XZ Pro IP68 szabvány szerint fog ellenállni az elemeknek, az akkumulátora pedig 3420 milliamperórás kapacitással kecsegtet. A mobil ára Kínában 931 dollár körül alakulhat, ami elsőre nem épp egy büdzsékategória, na de ezekért a jellemzőkért nyilvánvalóan nem is kérhetnének sokkal kevesebbet. Vagy igen? Várjuk véleményeiteket kommentben!

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid