Így állja a sarat a Xiaomi Mi MIX 3

0

Idővel minden fontosabb okostelefon kiköt Zack Nelson asztalán, ahol szakértőnk próbára teszi a strapabírásukat. Bár ezeket a teszteket fájdalmas nézni is, egyértelműen megvan a maguk haszna, hiszen így alkothatunk valamilyen elképzelést egy adott készülék tartósságáról, anyaghasználatáról. A Xiaomi Mi MIX 3 egyike a népszerűvé váló slider telefonoknak, azonban a mozgó alkatrészek használata némi aggályra adott okot a potenciális vásárlók körében. Az alábbiakból azonban kiderül, mennyire állja a sarat a készülék. 

A Xiaomi Mi MIX 3 olyan illusztris mobilokkal van egy klubban, mint a Honor Magic 2 vagy a Lenovo Z5 Pro, sőt, a szóbeszédek szerint a következő OnePlus mobil is szétcsúsztatható kialakítással fog debütálni. De vajon mennyire képesek ezek az eszközök ellenállni a mindennapok kihívásainak ezzel a rengeteg mechanikával a belsejükben?

Zack Nelson tesztje alapján elég jól, legalábbis a Xiaomi mobilja kiválóan teljesített a megmérettetés során. A teszt a szokásos módon indul, először a karcolásokkal szembeni ellenállás kerül górcső alá, és az eredmények alapján a kerámia hátlap sokkal nehezebben sérül, mint a fém vagy az üveg. Ennek az anyagnak a felhasználása már jó ideje részét képezi a kínai gyártó eszköztárának, és úgy látszik, egy darabig még lesznek kerámia hátlapos Xiaomi okostelefonok, annak ellenére is, hogy a gyártási költségek kicsit magasabbak a többi anyagéhoz képest.

Az viszont kevésbé örömteli, hogy a telefon két mozgó része között van egy nagyon vékony rés, ahová bekerülhet mindenféle por, homok és egyéb szennyeződés. Ismét pozitívum azonban, hogy a mobil remekül teljesít a hajlításteszten, a deformáció teljesen minimális, nem úgy, mint az Oppo Find X esetében, ami szét is reccsent egy korábbi tesztvideóban.

Igazából nem írtunk le mindent, ami ebben a videóban érdemes a megtekintésre, így azt javasoljuk, nézzétek meg Ti magatok is. Zack fanyar humorának élvezetéhez szükséges némi angol tudás, de a lényeg anélkül is tökéletesen értelmezhető.

Forrás: JerryRigEverything

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid