Így állnak az egyes Android verziók szeptemberben

0

A Google minden hónapban közzéteszi, hogy az egyes Android verziók miként viszonyulnak egymáshoz. Az augusztusi eredményeket alig két hete hozták nyilvánosságra, amelyeket most követnek a szeptemberi disztribúciós számok. Nagy meglepetések nincsenek, a pitének még sülnie kell…

Az augusztusi összesítésben még nem szerepelt az Android 9 Pie, ugyanis a megjelenéshez egy adott rendszernek a készülékek legalább egy tized százalékán futnia kell. A legújabb Android verzió most sincs sehol, de ennek oka cseppet sem mondható rejtélyesnek. Jelen pillanatban kizárólag az Essential Phone-ra és a négy Pixel készülékre érhető el hivatalosan a legfrissebb zöld robotos rendszer.

Naivan azt gondolhatnánk, hogy akkor az első biztosan az Oreo valamelyik változata lesz, az aranyérmet viszont most mégis az Android 7 Nougat viheti el. A 7.0 és a 7.1 verziók együttesen a piac 30.8 százalékát birtokolják, az eggyel korábbi Android 6.0 Marshmallow pedig 22.7 százalékon áll. A Google operációs rendszerének ötödik iterációja a készülékek 19.2 százalékán fut, míg az Oreo csupán az androidos masinák 14.6 százalékára jutott el.

Majd azt mondjuk, gőzerővel dolgozunk a frissítésen

A régmúlt dicső harcosa, az Android 4.4 KitKat 8.6 százalékos részesedéssel bír, az aktív Android felhasználók 3.5 százaléka még mindig a JellyBean-re esküszik, 0.3 százalék pedig leragadt az Ice Cream Sandwich-nél, szintén 0.3 százalékuk pedig a Gingerbreadnél.

Summázva, nem történtek nagy változások az augusztusi jelentés óta, így aztán szinte teljesen felesleges volt publikálni ezeket az eredményeket. Azt meg szerintem eddig is tudtuk, hogy a frissítések terjesztéséért felelős embereknek érdemes lesz belehúzni, mert már évek óta késésben vannak…

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid