Így chatelhetünk újra a Facebook alkalmazással, Messenger nélkül!

6

Már számtalanszor cikkeztünk a Facebook Messengerről, aminek a használatára tulajdonképpen rá lettünk kényszerítve azáltal, hogy a chat funkciókat kivették a normál Facebook appból. A miértekre ugyan kaptunk választ, illetve azt is láthattuk, hogy az alkalmazást már rengetegen használják, de azért még így is sokan ellenzik a Messengert. Van, akinek az akkuját meríti, van, akinek a RAM kevés, és olyan is akadhat, akinek már nincs 17 MB extra helye a mobilján. Hála az XDA-s arcoknak, most már van rá lehetőség, hogy mindent visszacsináljunk olyanra, amilyen régen volt, és a Messenger applikáció nélkül, magából a Facebook alkalmazásból menedzseljük üzeneteinket.

XDA logo

Fontos tudni, hogy a Facebook alkalmazás beépített chatje/üzenetküldője sosem tűnt el magából az appból, csak elrejtették azt. Az XDA programozóinak hála, ezt a funkciót újra elő lehet csalogatni, csupán az alábbi instrukciókat kell követni:

1. Távolítsuk el a Facebook Messengert a készülékünkről

2. Töltsük le, és telepítsük ezt az alkalmazást telefonunkra, táblagépünkre

3. Nyissuk meg a Facebook alkalmazást, és élvezzük újra a beépített üzenetküldési funkciót

Mielőtt belekezdenél, azért nem árt tudnod egyet és mást. Az XDA egy hatalmas fejlesztői közösség, aminek a tagjai alkalmazásokat, operációs rendszereket módosítanak, kódokat törnek fel és hasonlók. Az interneten található főzött ROM-ok egy tetemes része tőlük származik, szóval akárcsak azok esetében, sem ők, sem mi nem vállalunk felelősséget az esetleges gubancokért. Az is lehetséges, hogy ha frissül a Facebook alkalmazás, akkor már nem lesz működőképes ezzel a “hack”-kel a chat, így aztán érdemes mindig a lehető legfrissebbet használni a Facebook Chat Re-Enabler-ből. Ennek ellenére aki eddig próbálta, mind dicsérő szavakkal illette ezt a megoldást, és a legjobb az egészben, hogy a kivitelezéséhez nem szükséges a készülék rootolása.

Te kipróbálod majd?

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid