Zuckerberg megindokolta, miért erőltetik a Facebook Messengert

3

Mark Zuckerberg, korunk egyik leghatalmasabb közösségi oldalának, a Facebooknak mindenható atyja végre nyilvánosan is elárulta, miért szükséges az emberekre ráerőltetni a Facebook Messenger alkalmazást.

Azok kedvéért, akik most jöttek a Holdról – illetve nem használnak okoseszközön Facebookot – gyorsan átismételjük, miről is van szó. A Facebook alkalmazás önmagában már nem elegendő ahhoz, hogy üzeneteket küldjünk és fogadjunk, ehhez még külön telepítenünk kell a Facebook Messengert is. A felhasználók többségében ez hatalmas ellenérzést váltott ki, így aztán amikor Zuckerberg online kérdezz-feleleket rendezett itteni idő szerint csütörtök éjszaka, azonnal nekiszegezték a kérdést, és végre indoklást is kaphattunk a bőszítő jelenségre.

Valójában már korábban el volt hintve, mi a valódi oka a külön alkalmazásra való kényszerítésnek: nyilvánvalóan a pénzkeresés. Ennek ellenére a kérdéseket már napok óta váró, és a legtöbb like-ot kapókra választ is igérő Zuckerberg valamivel felhasználóbarátabb választ adott a legtöbbeket érdeklő témával kapcsolatban. Állítása szerint ha mindent egyetlen hatalmas alkalmazásba zsúfolnának bele, sérülne a felhasználói élmény, egy különálló, csak bizonyos funkciókra fókuszáló applikáció sokkal alkalmasabb az elvárások gördülékenyebb, folyamatosabb teljesítésére. Így – állítása szerint – nem kell arra várni, hogy a fő alkalmazás összes tartalma betöltődjön mielőtt az üzeneteinkhez juthatnánk, ezért a Facebook Messenger használata sokkal gyorsabb, valóban párbeszédszerű kommunikációt ígér.

facebook_messenger_android_2

Őszintén szólva szerintem ez porhintés, és a forró kása kerülgetése, mi több, Mark nem is kerülgeti, hanem szambát jár körülötte. Aki figyeli az eseményeket, annak nem újdonság a Facebook nem teljesen újszerű, ám egyre agresszívebb üzleti modellje. És én abban is kételkedek – bár van igazságalapja Mark szavainak – hogy ennek bármi köze lenne a felhasználói élmény növeléséhez. Nektek mi a véleményetek? Porhintés, vagy valóban a mi kedvünkért aprózzák szét a Facebook mobil alkalmazását?

Akármit is gondoltok, osszátok meg velünk komment formájában.

The Verge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid