Íme a világ 10 leggyorsabb telefonja

1

Egy telefon sebességét sokféleképpen lemérhetjük, és nem csak a puszta számadatok mutatják meg számunkra a lényeget. Nem minden a magok száma (tetszik vagy sem, de az iPhone még mindig 2 maggal operál, és veszi a versenyt a négymagos masinákkal), fontos a szoftver, az optimalizáltság, a felhasználói interfész, illetve a beviteli felület reszponzivitása is. Ezek megítélése sok esetben szubjektív, felhasználófüggő, de egy rangsort mégiscsak sikerült kialakítani: jelen esetben le és feltöltési sebesség alapján.

A finnországi Aalto University kutatóinak sikerült összevetni a készülékeket – egészen pontosan 4500 típust – és a ZDNeten közzé is tették megállapításaikat. Érdekes egyébként, hogy letöltési sebesség terén a bajnok egy több, mint egy éves mobil, a Samsung Galaxy Note 3. A második helyezett a OnePlus One lett, szinte leheletnyi különbséggel, a harmadik pedig az Apple iPhone 6-osa. Ha már finnek, érdekes, hogy a TOP 10-be csak egyetlen Nokia mobil fért be – az egyébként igencsak jól sikerült, és számomra is tetszetős – 6 colos Lumia 1520. Persze ha igaz, hogy vissza akarnak térni, mégpedig Androiddal a telefonjaik fedélzetén, még könnyen előfordulhat, hogy szétcsapnak az okostelefonok között. :)

topdownloadspeeds-v1-620x271

Amikor a mobilok  feltöltési sebességei kerültek górcső alá, teljesen más, és talán picit meglepő eredmények születtek. A letöltésben aranyérmes Note 3 csupán az 5. helyig jutott, az első helyek viszont továbbra is a koreai gyártó birtokába kerültek: az S5 és az LTE+-os S4 mellett a dobogón csupán egy LG telefonnak jutott hely, mégpedig a G2-nek. Az Apple itt épphogy felfért a 10-es listára, viszont Nokia telefonból kettő is feszít a felsorolásban: az előbb említett Lumia 1520, és a 920.

topuploadspeeds-620x271

Ti mennyire vagytok elégedettek a mobilotok adatmozgatási képességeivel? Mennyire érzitek helyénvalónak a tapasztalataitok alapján a fenti összesítést? Írjátok meg véleményeteket kommentben!

BGR

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid