Így néz ki a Samsung Galaxy Note 9 szétszerelve

0

Most, hogy bemutatták a Samsung Galaxy Note 9 készüléket, egyáltalán nincs mit csodálkozni azon, ha minden második tech hír ezzel a masinával kapcsolatos. Sok kevésbé releváns értesülés között úgy gondoljuk, talán érdekes lehet egy rövid értekezés, ami a telefont szétszerelt állapotában mutatja be. Orosz műszerészek – vagy lelkes amatőrök, ez nem derült ki – szétkapták a mobilt, készítettek pár fotót, és ezen felül megosztották tapasztalataikat. Nézzük meg mire jutottak!

A Samsung Galaxy Note 9 ugyebár nagyobb akkumulátort kapott, mint elődje, ugyanakkor az anyagsűrűsége teljesen egyező, így jogos lehet a kérdés, hogy milyen módon szeretné elkerülni a Note 7 botrányához hasonló fiaskókat a koreai vállalat. A trükk egyszerű: az akksi több helyet foglal el a mobil házában, mint amennyit a Note 8 esetében igényelt, és mégis eléggé hasonló méreteket látunk. Ezt a bravúrt úgy sikerült véghez vinni, hogy a többi áramkör lett kisebb, ezáltal több hely maradt a méretesebb telepnek. Klassz.

Az S Pen számára kialakított tartó most sokkal masszívabbnak látszik, kevésbé tűnik törékenynek, ami már csak azért is jó, mert mégis csak ez lesz az egyik legtöbbet igénybe vett része a telefonnak.

A napi többszöri kihúzást bírnia kell a konstrukciónak, és így első blikkre azt mondhatjuk, hogy az S Pen tárolója hosszútávú használatra lett alkotva, a gyártó legjobb tudása szerint. Újabb piros pont.

Az USB-C port könnyen cserélhető sérülés esetén, nem mellékesen sokkal olcsóbb a műtét, hiszen nem kell az egész alaplapot kivenni az eljárás során. A lap kisebb, mint az elődé, viszont a hangszóró sokkal nagyobbnak tűnik a Note 8-ban felhasználthoz képest, ennek remélhetőleg lesznek jótékony hatásai a hangzásra nézve. Az egyik legérdekesebb belső komponens a hatalmas rézlapocska, amelynek a hőelvezetésben van szignifikáns szerepe. Bár a réz hőelvezetési tulajdonságaiból már egy ideje profitálnak a különböző felsőkategóriás okostelefonok, egy ilyen méretű alkalmatosság sokkal nagyobb mértékű forróságot is el fog tudni viselni. Ez azért is jó, mert a mobilnak sokkal később kell visszavennie a teljesítményből a melegedés miatt, már ha ilyenre sor kerül egyáltalán.

A Samsung Galaxy Note 9 sokban különbözik az előző generációtól, az eléggé hasonló külalak ellenére. Ami még fontos, hogy sokkal jobb lett a javíthatóság, és bizonyos alkatrészek cseréje olcsóbbá vált. A készülék Achilles-sarka nem meglepő módon a megjelenítő lett, hiszen egy ilyen minőségi Super AMOLED panel cseréje továbbra sem lesz filléres mulatság. Azt javasoljuk, ne sajnáljatok egy igényes üvegfóliát, és valamilyen tisztességes tokot ettől a drága, de ugyanakkor minden kétséget kizáróan prémium telefontól.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid